Main Content

Prehľad posíl Slovana: Pomôžu belasým v Európskej lige?

štvrtok, 8. september 2011 15:51 | Autor: Michal Jaroš

Prehľad posíl Slovana: Pomôžu belasým v Európskej lige?
Prehľad posíl Slovana: Pomôžu belasým v Európskej lige? | zdroj: Michal Jaroš pre Sport7.sk, foto SITA

Futbalový klub Slovan Bratislava sa pred skupinovou fázou Európskej ligy zaujímavé posily. Uberal sa síce len formou hosťovaní, ale s možnosťou následnej kúpy. Slovan získal rôzne typy hráčov od mladého a dravého Brazílčana až po kvalitného a skúseného Čecha.

Zé Vitor

19-ročný mladík prichádza z tímu Sao Paolo na hosťovanie do konca sezóny s opciou na trvalý prestup. Keďže o ňom doteraz nie sú k dispozícií takmer žiadne informácie nevieme čo môžeme od mladého Brazílčana očakávať. Skúsenosti s hráčmi z Južnej Ameriky sú rôzne. Často sa buď stanu novou hviezdou ligy, alebo úplným prepadákom. Dúfajme, že Zé Vitor bude tou prvou možnosťou a Belasým pomôže aj v Európskej lige.

Lukáš Hroššo

Brankár FC Nitra sa takisto dohodol so Slovanom na ročnom hosťovaní. Ak sa osvedčí, môže mu údajne byť už cez zimné prestupové „okno“ ponúknutá zmluva na trvalý prestup. Samotný 24-ročný odchovanec mužstva spod Zobora sa vyjadril, že príchod do kádra úradujúceho majstra považuje z veľkú výzvu: "Pýtali sa ma, či by som mal záujem hrať za Slovan. Vraj majú o mňa v Bratislave záujem. Povedal som si, že je to dobrá možnosť a veľká výzva. Nedalo sa to odmietnuť. Mám príležitosť ukázať sa a popasovať sa o svoju šancu," uviedol v rozhovore pre web profutbal.sk.

Lukáš Hroššo je v pripravený zabojovať o miesto v základnej zostave. V prípade straty formy alebo zranenia čerstvého reprezentačného brankára Pútnockého by mohol nastúpiť a vybojovať si prípadný post jednotky v tíme majstra. Samotný brankár však priznáva, že pozícia v Slovane diametrálne odlišná od pozície, ktorú zastával v FC Nitra.

Lukáš Hartig

Tridsaťštyriročný Lukáš Hartig by mal v kádri belasých hosťovať pol roka. V mužstve úradujúceho slovenského majstra sa opäť stretne s trénerom Vladimírom Weissom st., pod ktorého vedením už pôsobil aj v skupinovej fáze najprestížnejšej európskej súťaže Ligy majstrov v drese Petržalky. Hartig prichádza na hosťovanie z českého tímu Bohemians. Pôsobenie v Slovane je pre neho výzvou, no jeho vyjadrenia naznačujú, že  chce sa vrátiť po pol roku naspäť do Čiech do Bohemiansu, v ktorom  odviedol kus skvelej práce.

Hartig môže aj napriek pokročilému veku priniesť do tímu skúsenosti, ktoré počas svojej bohatej kariéry nadobudol. Na zápasy vtedajšej edície Ligy Majstrov pod vedením Weissa si určite vždy rád zaspomína. A spomienky si teraz môže obnoviť v Európskej lige ...
     
Ivo Táborský

Ofenzívny stredopoliar či útočník českého prvoligového futbalového klubu FK Mladá Boleslav bude tiež hosťovať v mužstve úradujúceho slovenského majstra a účastníka základnej skupiny Európskej ligy UEFA 2011/2012 ŠK Slovan Bratislava. Manažér hráča a klub z Corgoň ligy sa dohodli na hosťovaní do 31. decembra 2011 s možnou opciou.

Rodák z Prahy je odchovancom Slávie, v ktorej pôsobil päť sezón. Počas pôsobenia v Slávií hosťoval aj v kluboch Bohemians 1905, Fk Přibram a v klube, v ktorom na sklonku u kariéry pôsobil aj legendárny český hráč Karel Poborský – Sk Dynamo České Budějovice. V roku 2007 prestúpil do mužstva v meste automobilov – Mladej Boleslavi, za ktorú odohral už 5 sezón a strelil 17 gólov v 127 stretnutiach.
 
Opačným smerom - z kádra belasých zamieril útočník Ákos Szarka. Reprezentant Slovenska do 21 rokov by pri zvýšenej konkurencii pravdepodobne nemal dostatok príležitostí zbierať zápasové skúsenosti, a tak sa vedenie klubu dohodlo na jeho hosťovaní v prvoligovom SFM Senec. V Senci pôsobí na hosťovaní aj Boris Turčák. Zaujímavosťou je, že v klube, do ktorého Szarka odišiel, nosí kapitánsku pásku aj ďalší bývalý vynikajúci hráč Slovana Peter Polgár.