Main Content

FOTO: Petr Čech reagoval na vtipnú chybu v hre FIFA19

nedeľa, 30. september 2018 08:43 | Autor: Martin Gregor

Petr Čech s prilbou na hlave v kancelárii (FIFA 19)
Petr Čech s prilbou na hlave v kancelárii (FIFA 19) | zdroj: FIFA19

Populárna hra FIFA 19 je v predaji len pár dní, no už niekoľkokrát úsmevne pobavila.

Jeden z najvtipnejších momentov, ktoré zatiaľ priniesla hra FIFA 19 od EA Sports, súvisí s Petrom Čechom.

Autori hry FIFA 19 sa snažia, aby najväčšie hviezdy futbalového sveta čo najviac pripomínali realitu. Hoci sa im to nie vždy podarí, čoho dôkazom je napríklad podobizeň Milana Škriniara (pozrite si tu), zväčša svoj cieľ dosiahnu.

Občas je však úsilie priniesť absolútnu autenticitu do hry skôr na škodu, než na osoh. Stalo sa to v prípade českého brankára Petra Čecha, ktorého hlavu počas zápasov zdobí už 12 rokov ochranná prilba. Dôvodom je vážne zranenie zo 14. októbra 2006, kedy Stephen Hunt z Readingu zasiahol jeho hlavu tak nešťastne, že prišiel o vedomie a následne musel podstúpiť operáciu hlavy pre fraktúru lebky, keďže mu niekoľko úlomkov tlačilo do ľavej časti mozgu dôležitej pre pohyb.

VIDEO: Vážne zranenie Petra Čecha v roku 2006

Petr Čech od tohto nešťastného momentu nastupuje na zápasy výhradne s ochrannou prilbou, ktorú mu už pred niekoľkými rokmi zakomponovali aj do hry FIFA. V jej najnovšej verzii si však akoby neuvedomili, že 36 ročný rodák z Plzne ju potrebuje len počas zápasov. V móde, v ktorom rokujú hráči s klubom o novom kontrakte či o prestupe, sa totiž Čech objavil s prilbou na hlave aj počas rokovaní priamo v kancelárii.

Na tieto vtipne zábery, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami, stihol reagovať už aj Petr Čech. A samozrejme vtipným spôsobom: ,,Toto je chlapci celé zle! Ja nosím kravatu!“