Main Content

Krištáľové krídlo 2009 za šport pre Vladimíra Weissa st.

utorok, 13. apríl 2010 11:49 | Autor: TASR

Krištáľové krídlo 2009 za šport pre Vladimíra Weissa st.
Krištáľové krídlo 2009 za šport pre Vladimíra Weissa st. | zdroj: SITA

Držiteľom ocenenia za pozoruhodné počiny v uplynulom roku Krištáľové krídlo za rok 2009 sa v kategórii šport stal tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st.

Nomináciu si okrem futbalového kouča A-tímu SR vyslúžili aj hokejista Zdeno Chára a atlétka Martina Hrašnová. Vladimír Weiss st. priviedol v roku 2009 futbalovú reprezentáciu SR k historicky premiérovému postupu na majstrovstvá sveta.

"Je to moja najkrajšia cena v živote, aj keď som ich získal už dosť. Chcem odkázať všetkým Slovákom, aby si užívali našu cestu v Afrike. Užívali preto, lebo v živote je veľa nešťastia a tragédii, tak si treba užívať chvíľky šťastia," povedal pri preberaní ocenenia Vladimír Weiss st.

Nominácie na Krištáľové krídlo dáva laická i odborná verejnosť, následne o každej z ôsmich kategórií hlasuje osobitná päťčlenná odborná porota. Výsledky sú tajné. Hodinu pred podujatím zasadá Veľká porota, zratúva hlasy a dospeje k výsledkom. Vladimír Weiss st. si ocenenie prevzal v priamom televíznom prenose.