Main Content

Odišla ikona slovenského hokeja

piatok, 9. september 2011 11:17 | Autor: Michal Jaroš

Odišla ikona slovenského hokeja
Odišla ikona slovenského hokeja | zdroj: Michal Jaroš pre Sport7.sk, foto Michal Jaroš

Dňa 7.9.2011 sa Slovensko zahalilo do čierneho. Odišiel náš posledný kapitán a Pán hokejista Pavol Demitra.

V stredu obletela svet zdrvujúca správa. Lietadlo s hokejistami tímu ruskej KHL, Lokomotiv Jaroslavľ, sa zrútilo krátko po štarte. Nehodu prežili len dvaja ľudia – letový inžinier a hokejista Galimov, ktorí sú však stále v kritickom stave. Slovákov zarmútilo hlavne to, že na palube stroja JAK 42 bola aj dlhoročná opora slovenskej reprezentácie, Pavol Demitra, kapitán slovenského výberu na posledných MS v hokeji. 

Odišla legenda, či už ako hráč alebo človek. Sociálne siete ihneď zaplavilo mnoho kondolenčných správ a videí, ktoré nám nášho hrdinu pripomínali. Jeho krásne samostatné nájazdy proti Rusom na ZOH 2010 vo Vancouveri navždy ostanú vryté v pamäti slovenského ale aj svetového diváka.

V stredu a včera sa po celom svete konali pietne akcie. Či už za jednotlivých hráčov alebo za celý tím. Jedna z nich sa konala aj v Bratislave pred Orange Arénou, kde sa zišla asi 1000-ka ľudí, aby vzdala hold Pavlovi Demitrovi, skvelému človeku a vynikajúcemu hokejistovi. Početná skupina ľudí sa následne presunula na Námestie SNP, kde spomienka pokračovala. Na Demitrovu počesť začali zvoniť zvony na kostole a fanúšikovia ho odprevadili do neba zborovým skandovaním jeho mena a následne aj slovom „ĎAKUJEME“.

Pavlovi Demitrovi ďakujeme za to, že vždy ochotne a s radosťou obliekal dres s dvojkrížom na hrudi. Pre náš národ bol príkladným reprezentantom, manželom  otcom. Športový svet stratil najväčšiu hviezdu súčasného slovenského hokeja, Pavla Demitru, skvelého hráča, človeka s veľkým Č.

Pavol ĎAKUJEME.