Main Content

REBRÍČEK: 5 najaktívnejších tímov Primera Division na prestupovom trhu

piatok, 9. september 2011 18:26 | Autor: Roman Bobaľ

REBRÍČEK: 5 najaktívnejších tímov Primera Division na prestupovom trhu
REBRÍČEK: 5 najaktívnejších tímov Primera Division na prestupovom trhu | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

1,6 miliardy eur. To je čiastka, ktorú utratili na nových hráčov kluby v piatich najväčších európskych ligách – nemeckej Bundeslige, francúzskej Ligue 1, talianskej Serii A, španielskej Primera División a azda najpopulárnejšej anglickej Premier League.

Teraz, keď je transferové okno zatvorené pre všetky kluby európskych popredných ligy, je na čase urobiť inventár prestupov. Prinášame vám súhrn všetkých transferov, o ktorých by ste mali ako praví futbaloví fanúšikovia vedieť. Dnes sme sa zamerali na španielskú Primera Division.

Real Madrid verný svojej tradícií tradične míňal na nových hráčov obrovské sumy peňazí. K nemu sa tento rok pripojila možno trochu nečakane aj FC Barcelona, ktorá ukázala, že napriek avizovaným finančným problémom má stále dostatok peňazí na utrácanie.


1. Real Madrid


Tím z Madridu pod vedením Joseho Mourinha minul tentokrát „iba“ necelých 70 miliónov eur. Z toho smerovalo 33 miliónov na Fabia Coentraa. Druhou najdrahšou letnou akvizíciou Pusiniek sa stal Nuri Sahin za 20 miliónov eur z Borussie Dortmund. Jose Callejon (7 miliónov) a Raphael Varane (8 miliónov) prišli za skromnejšie sumy a Hamit Altintop z Mníchova dokonca zadarmo, pretože tím z Alianz Arény nemienil s týmto Turkom predĺžiť zmluvu.


2. Barcelona


Obhajcovia lLigy majstrov a Primera División minuli tiež slušný balík peňazí. 26 miliónov eur smerovalo do Udinese za Čiľana Alexisa Sanchéza. Po dlhých rokovaniach prestúpil na Nou Camp aj Cesc Fabregas, ktorý stál klub údajne 29 miliónov eur. V tomto smere sa však špekulácie okolo prestupovej ceny za bývalého kapitána Arsenalu rôznia. Niektoré zdoje dokonca uvádzajú sumu nad 50 miliónov eur. Iné sa naopak odválávajú na šterdé bonusy, ktoré by mali byť Arsenalu vyplatené až v prípade výbornych Fabregasových výkonov. 


3. Atlético Madrid


Počas štrajkov, ktoré vyvrcholili týždenným odložením začiatku La ligy niektoré kluby ešte stihli doplniť svoj káder. Jedným z nich bolo aj Atletico Madrid, ktoré počas leta predalo Davida De Geu, Diega Forlána, Sergia Aguera, no kúpilo si Radamela Falcaa za 30 miliónov eur. Do Atlética smeroval aj 24-ročný stredopoliar Arda Turan za 15 miliónov eur z Galatasarayu Istanbul. Eduardo Salvio, 21 ročný talentovaný stredopoliar z Argentíny stál pokladnicu Atletica rovných 10 miliónov. Klub získal na hosťovane Diega. Ďalšími posilami klubu sa stali Silvio, Pizzi, Miranda, Tiaho či Gabi. Všetci majú hodnotu na trhu nad 3 milióny eur.


4. Valenca C.F.


Valencia po minuloročných predajoch Davida Villu a Davida Silvu stratila ďalšiu hviezdu tímu Juana Matu, ktorý prestúpil do Chelsea. Zaňho si však dokázali kúpiť až šiestich hráčov, ktorých hodnota presahovala magickú hranicu 5 miliónov eur. Najdrahšou letnou posilou Valencie sa stal 25 ročný marocký stopér Adil Rami, ktorý prišiel za 12 miliónov eur z francúzskeho Lille. Pablo Piatti stál 9 miliónov, Victor Ruiz 8, Dani Parejo a Diego Alves 5 miliónov.


5. Malaga C.F.


Doteraz nenápadná Malaga svojimi nákupmi ohromila celý svet. Noví majitelia z Kataru investovali do španielskeho klubu 55 miliónov eur, za ktoré si mohlo vedenie zaobstarať viacerých špičkových hráčov. Jedným z nich je Jeremy Toulalan, ktorý prišiel z Olympique Lyon za 15 miliónov eur. Do Malagy prestúpila aj bývalá hviezda Realu Madrid Ruud Van Nistelrooy (4 milióny), Joaquin (6), Nacho Monreal (7), či Mathijsen (4,5). Za najväčšiu akvizíciu však možno považovať španielskeho reprezentanta Santiho Cazorlu z Villarealu za 21 miliónov eur.