Main Content

AS Monako môže mať nového trénera už dnes!

piatok, 12. október 2018 13:04 | Autor: Timotej Gašper

AS Monaco
AS Monaco | zdroj: Koláž Šport7.sk

Popredné médiá informujú, že AS Monako môže svojho nového hviezdneho trénera predstaviť už počas nasledujúcich hodín.

Portugalský kouč Leonardo Jardim bol v úlohe hlavného trénera monackého celku viac než 4 roky, no nevydarený vstup do aktuálnej sezóny ho o túto prácu pripravil. Majster zo sezóny 16/17 a vicemajster minulého ročníka je aktuálne po 9.kolách na 18.mieste len s jednou výhrou. Forma je v nedohľadne i v Lige majstrov, kde prehrali monackí obe stretnutia. Vedenie sa tak rozhodlo konať a médiá píšu, že už od nasledujúcich hodín môže viesť Monako legendárny útočník Thierry Henry

Odchovanec "Kniežat" hral v štruktúrach klubu ešte v rokoch 1992-1997 a dodnes patrí k najväčším ikonám AS. Vedenie malo podľa SkySports na výber Henryho, Conteho i trénera River Plate, Marcela Gallarda. Voľba však mala jednoznačne padnúť na francúzsku legendu, ktorá aktuálne pôsobí ako asistent trénera v belgickej reprezentácií. I keď Henry je so svojou prácou podľa informácií spokojný, volanie materského klubu o záchranu by sa mu odmietalo asi len ťažko.  SkySports dodáva, že Jardimove prepustenie bolo unáhlené, keďže klub v lete prešiel veľkými zmenami v kádri. Za posledné roky zarobilo Monako približne pol miliardy eur na predaji svojich niekdajších opôr ako Mbappé, Lemar, Bakayoko, Fabinho, Bernardo či Mendy a vedenie spätne nakúpilo mnoho talentovaných hráčov, ktorí nemali dostatok času na zohranie. 

Monako sa však už nemôže pozerať dozadu ale sústrediť sa na prítomnosť respektíve budúcnosť, keďže aktuálne im titul ubieha o presne 21 bodov.