Main Content

Všetky slovenské deblovky sú vo finále

sobota, 10. september 2011 11:30 | Autor: TASR

Všetky tri slovenské deblovky postúpili na 34. majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Čunove do finále.

Najlepšie z nich si počínali Tomáš Kučera s Jánom Bátikom, ktorí skončili druhí. Zvládli trať bez trestných dotykov bránok a za víťaznou francúzskou dvojicou Fabien Lefévre - Denis Gargaud Chanut zaostali o 1,06 s.

Obhajcovia zlata z predchádzajúcich troch šampionátov Pavol a Peter Hochschornerovci si až dvakrát „ťukli“ a aj keď boli najrýchlejší spomedzi všetkých účastníkov dvadsaťčlenného semifinále, štyri trestné sekundy pripočítané podľa pravidiel k času ich odsunuli až na 4. miesto.

Namále mali víťazi kvalifikácie Ladislav a Peter Škantárovci. Na trati urobili niekoľko menších chýb, na jednej z bránok mali nedovolený dotyk a s dvoma trestnými sekundami nakoniec uzatvárali finálovú desiatku. O 43 stotín sekundy odsunuli za seba majstrov sveta z roku 2006 Čechov Jaroslava Volfa s Ondřejom Štěpánkom. Tí spolu s nemeckou dvojicou Robert Behling - Thomas Becker podali protest proti penalizáciám, ale neuspeli. Favorizovaní Česi i Nemci tak budú prekvapujúco bez finále.

Okrem troch slovenských lodí budú o medaily bojovať dve francúzske, dve britské a po jednej ruskej, slovinskej a poľskej posádke. Keďže je to iba šesť krajín, znamená to, že Slovensko už má v C2 definitívne zaistené miestenky na budúcoročné olympijské hry do Londýna. Tie si na tomto šampionáte vybojuje sedem najlepších krajín plus automaticky Veľká Británia. Finále, v ktorom všetky lode začínajú nanovo od nuly, sa začína o 12.00 h.

© WEBNOVINY