Main Content

Útočník Arsenalu Lacazette: Atmosféra v Ligue 1 je lepšia ako v Premier League

streda, 17. október 2018 07:30 | Autor: Jakub Vaverka

Alexandre Lacazette
Alexandre Lacazette | zdroj: TASR

Alexandre Lacazette hrá v tejto sezóne v dobrej forme, rovnako tak ako celý londýnsky Arsenal. Francúzskemu kanonierovi sa však príliš nepozdáva atmosféra na štadiónoch v Anglicku.

Arsenal kúpil Alexandrea Lacazettea z francúzskeho Olympiqueu Lyon v lete 2017 za 52 miliónov libier. V prvom ročníku sa Francúzovi príliš žiariť nedarilo, avšak v prebiehajúcej sezóne podáva v drese londýnskeho celku spoľahlivé výkony.

27-ročný zakončovateľ najnovšie prekvapil komentármi o diváckej podpore. „Chýba mi atmosféra Ligue 1. V Anglickú sú fanúšikovia skôr diváci ako podporovatelia. Vo Francúzsku je na štadiónoch lepšia atmosféra,“ prináša jeho slová plátok Le Progres.

V Ligue 1 Lacazette nastúpil v 275 zápasoch a do čierneho sa trafil dovedna 129 – krát. Premier League je pre neho výzva. V prvom anglickom roku skóroval v Arsenale sedemnásťkrát. V aktuálnom ročníku ale vytvoril dvojzáprah s gabonským strelcom Aubameyangom a je radosť ich sledovať.

„Je dobrý, je ako môj brat. Hovoríme spolu každý deň a obaja sme veľmi radi, že môžeme spolupracovať,“ zakončil Lacazette, ktorý by si rád s Arsenalom zahral v nasledujúcom ročníku prestížnu Ligu majstrov.