Main Content

Bayern zvolal nečakanú tlačovku: Koniec Nika Kovača?

piatok, 19. október 2018 11:21 | Autor: Timotej Gašper

Niko Kovač
Niko Kovač | zdroj: tasr

Nemecký plátok Bild dnes ráno informoval, že najvyššie vedenie mníchovského klubu zvolalo na piatkové dopoludnie nečakanú tlačovú konferenciu. Keď vedenie klubu zasadlo narýchlo naposledy, znamenalo to koniec Carla Ancelottiho. 

Chorvátsko-nemecký tréner, Niko Kovač, prišiel do Mníchova len v lete 2018 ako nový a svieži vietor, na ktorom chcel Bayern stavať budúcnosť klubu. Úvod 47-ročnému trénerovi vyšiel na výbornú, no pred pár týždňami sa hra nemeckého majstra dostala do úzkych a Mníchov začal nečakane strácať body. Prehra s Berlínom a Monchengladbachom či remízy s Augsburgom a Ajaxom naštartovali búrlivé špekulácie o Kovačovej budúcnosti, pričom sa už zároveň spomínajú aj náhrady. 

Najhorúcejším kandidátom je v prípade Kovačovho prepustenia francúzsky veterán, Arsene Wenger, ktorý je od leta 2018 bez práce po tom, že po 22 rokoch opustil Arsenal Londýn. 

Vedenie Bayernu Mníchov však vyslovil aktuálnemu trénerovi dôveru a je teda neisté, či sa bude tlačová konferencia týkať práve jeho prepustenia. Denník Bild dodáva, že Karl-Heinz Rummenigge, Hasan Salihamidžič a Uli Hoeness sa naposledy rozhodli usporiadať tlačovú konferenciu pred rokom, kedy prepustili Ancelottiho. 

Vedenie Bayernu zvolalo tlačovú konferenciu podľa Bildu o 12:00, o jej priebehu a výsledku vás budeme informovať.