Main Content

Guardiola prezradil, čo bolo najťažším rozhodnutím v jeho kariére

sobota, 20. október 2018 12:58 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Tréner Manchestru City, Pep Guardiola, sa nedávno rozrozprával o svojich kariérnych rozhodnutiach a zároveň priznal, ktoré zo všetkých bolo preňho to najzložitejšie.

Len včera sa oficiálne dostalo na povrch, že tréningové ihrisko pre brankárov v milionárskom komplexe Manchestru City bude niesť meno Joea Harta. Anglický brankár bol v kádri City desať rokov, počas ktorých spĺňal úlohu brankárskej jednotky i obrovského lídra na aj mimo ihriska. Vtedajšia reprezentačná istota však narazila v lete 2016 sa ťažkú prekážku- Pepa Guardiolu. Španielsky tréner je známy svojimi krutými, často nepochopenými, no preňho logickými ťahmi v tíme, o čom presvedčil už v Barcelone, Bayerne i v Manchestri. 

Joe sa tak ako klubový ikona a legenda veľmi prekvapivo musel sťahovať na hosťovania do Turína respektíve West Hamu a počas tohto leta definitívne opustil klub keď prestúpil do Burnley. V lete 2016 ho nahradil Claudio Bravo, no aj ten stratil u Guardiolu dôveru a už druhú sezónu je pre to oporou v bránke Ederson. Počas ceremoniálu oficiálneho otvorenia ihriska Joea Harta v komplexe Manchestru City sa o situácií rozrozprával aj samotný Guardiola. „On bol neskutočný profesionál. Vedel som, aké ťažké to bolo najmä pre neho, pre fanúšikov a klub. Bol fantastickým brankárom a mal za sebou skvelé výsledky v tomto klube, preto to bolo najťažšie rozhodnutie. Čo si však vážim najviac bolo, že on sa vžil do mojej situácie a pochopil ma. Veľmi si cením jeho prístup a správanie agenta i ľudí v jeho okolí. Vo víkendovom zápase na Etihad uvidíte, ako si ho ľudia vážia!“

31-ročný Hart síce musel opustiť svoj klub po veľmi dlhej dobe, no vzal to ako skutočný profesionál. Guardiola však v rozhovore dodal, že v budúcnu je možný aj jeho návrat. „Za posledných 10 rokov dokázal tento klub veľa a hráči mali obrovskú kvalitu. To platí samozrejme aj pre Joea. Je súčasťou klubu a pre týchto ľudí budú dvere vždy otvorené!“ uzavrel ideu Pep Guardiola.