Main Content

NHL: Preview k playoff sérií New Jersey Devils vs. Philadephia Flyers

streda, 14. apríl 2010 13:02 | Autor: TASR

NHL: Preview k playoff sérií New Jersey Devils vs. Philadephia Flyers
NHL: Preview k playoff sérií New Jersey Devils vs. Philadephia Flyers

Pre čitateľov nášho športového portálu sport7.sk som pripravil predsériove analýzy ku všetkým dvojiciam 1. kola play-off zámorskej NHL. V tomto článku nájdete informácie týkajúce sa série medzi celkami New Jersey Devils a Philadelphiou Flyers.

Dátum : / 14.4. / 16.4. / 18.4. / 20.4. / 22.4. / 25.4. / 27.4. /

New Jersey Devils (2) vs. Philadelphia Flyers (7.)

Devils sú v play off ako sa hovorí stará známa firma. Počas celej sezóny si hokejisti New Jersey nedovolili vážnejší výpadok a pohodlne sa tak usadili na celkovom druhom mieste vo východnej konferencii. So 103 bodmi vyhrali svoju Atlantickú divíziu, aj keď len o dva body pred obhajcom Stanley Cupu - Pittsburghom. Celkovo Diabli vyhrali 48 zápasov, prehrali 27 a sedem krát nestačili na súpera v predĺžení. Samotný záver sezóny nebol v podaní Devils zlý, keď z posledných desiatich duelov vyhrali päť a vo ôsmich dokázali bodovať. New Jersey sa držia v prvej desiatke tímov posledných desať rokov, ale úspech v podobe Stanley Cupu už dávnejšie neprišiel, naposledy ešte v roku 2003. Pritom Devils majú k dispozícii všetko potrebné. V bránke, v obrane aj v útoku figurujú veľké mená a bolo by načase zúročiť, tak kvalitný káder. Lenže už v prvom kole čaká vskutku nepríjemný rival z tej istej divízie.

V podstate až v poslednom zápase regulérnej sezóny sa rozhodlo, že súperom Devils bude v prvom kole Philadephia Flyers. Tá sa naopak triasla o postup do poslednej chvíle, keď až v 82. zápase sezóny zvíťazila po samostatných nájazdoch nad New York Rangers. Tým poskočila na siedme miesto a vyhla sa tak najväčšiemu favoritovi Washingtonu. Základná časť bola v podaní Flyers tak povediac rozpačitá, keď sa striedali dobré momenty so slabšími. Práve vo finiši si Philadelphia sama zkomplikovala situáciu a dokázala vyhrať len štyri z posledných desiatich zápasov. Celkovo vyhrali Letci rovnú polovicu z 82 zápasov, v 35 prípadoch neuspeli a v šiestich podľahli v predĺžení. Táto dvojica sa dokonale pozná a každú sezónu nastupuje proti sebe veľa krát. Treba teda očakávať skôr taktický boj ako bezhlavé búšenie do súpera. Favoritom, ale napriek tomu ostávajú určite Devils.

Koho sa oplatí sledovať

Najväčšia pozornosť v tejto sérii sa bude určite upierať na Ilyu Kovalchuka, ktorý posilnil New Jersey pred prestupovou uzávierkou. V novom klube stihol odohrať 27 zápasov a pripísal si v nich 27 bodov za 10 gólov a 17 asistencií. Vo vyraďovacích bojoch, zatiaľ odohral vo svojej kariére len štyri zápasy. Tlak na neho bude enormný a bude zaujímavé sledovať ako sa mu bude dariť. Po boku bude mať hráčov ako Parise, Eliáš, Zajac, Langerbrunner, ktorí mu určite radi pomôžu.

Flyers na druhej strane tiež majú na čom stavať. V obrane drží všetko pevne vo svojich rukách Chris Pronger, ktorý bude strážiť najväčšie hviezdy súpera. V útoku budú lietať centri Richards a Carter a na krídlach im budú pomáhať Danny Briere, Simon Gagne, Claude Giroux či Scott Hartnell. Za pozornosť určite stojí aj nováčik James Van Riemsdyk, ktorému sa ale od olympiády príliš nedarí.

Brankári

Na tomto poste nájdeme asi najvýraznejší kvalitatívny rozdiel, čo bude predstavovať rozhodujúci moment v celej sérii. Brankár menom Martin Brodeur prekonal tento rok niekoľko historických rekordov a rozhodne sa ešte nechystá do dôchodku. V základnej časti sa postavil do bránky v neuveriteľných 77 prípadoch, z čoho bol 45 krát úspešný. V oboch týchto štatistikách obsadil prvé miesto v celej lige a určite by rád potiahol svoj tím, čo najvyššie. Skúseností a brankárskeho umenia má na to viac ako dosť.

Letci majú v bránkovisku počas celej sezóny dosť veľký problém. Ray Emery a následne aj Michael Leighton sa zranili a všetko tak musí riešiť Brian Boucher. Pri štatistikách Bouchera v tejto sezóne, však naskakujú fanúšikom Philadelphie zimomriavky. Z 33 zápasov vyhral iba 9 a 18 prehral, čo nepredstavuje práve istotu v bránke, zvlášť v play off, kde sa naposledy poriadne predstavil ešte v sezóne 1999/2000 !

Prognóza

Táto dvojica má bohatú históriu vzájomných zápasov a len ťažko môžu pred sebou niečo skrývať. Flyers určite potrápia Devils hlavne na domácom ľade, ale na koniec sa New Jersey bude tešiť z postupu po šiestich zápasoch - 4 : 2.

 

 

Čítajte naše analýzy ku všetkým sériam 1. kola play-off NHL
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers
Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators
San Jose Sharks - Colorado Avalanche
Buffalo Sabres - Boston Bruins
Washington Capitals - Montreal Canadiens
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings
Chicago Blackhawks - Nashville Predators