Main Content

Iba človek, ktorý nesleduje futbal, dá Messiho na piate miesto

sobota, 8. december 2018 09:33 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Lionel Messi má na svojom konte aktuálne päť ocenení Zlatá lopta. V poslednej edícii tejto ankety sa prvý raz po dekáde neobjavil na stupni víťazov.

Komentár Jakuba Vaverku

Luka Modrič vyhral Zlatú loptu za rok 2018. Či si ju zaslúžil, o tom je špekulovať zbytočné. Vyhral a tým to končí. Dostal sa s Chorvátskom do finále majstrovstiev sveta a s Realom Madrid ovládol Ligu majstrov. Druhé miesto pre Cristiana Ronalda dáva zmysel, CR7 je aj v 33 rokoch na tom tak, že jednoducho nemôže v TOP 3 chýbať. Pre niektorých je pravým víťazom práve on.

Tretí Antoine Griezmann z Atlética Madrid, štvrtý Kylian Mbappé z Parížu Saint – Germain a piate miesto Lionel Messi z FC Barcelona. Pozíciu Ronalda nespochybňujem, zastávam názor, že kým mu to bude strieľať a štatisticky bude patriť k tomu najlepšiemu na svete, plus, bude získavať trofeje, nemá prečo v TOP 3 nebyť.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Griezmann, Mbappé a dokonca aj Modrič ale nie sú z kvalitatívneho hľadiska nad Lionelom Messim. Nie sú a podľa všetkého ani nebudú, kým bude tento rodák z mesta Rosario aktívne hrávať futbal. To je fakt, s ktorým nemusíte súhlasiť vy a ani Pelé, ale pre mňa je to neodškriepiteľné. Pri detailnejšom pohľade, kapitán Barcelony mal lepšie štatistiky ako všetci spomínaní hráči.

K tomu treba dodať, že Barcelona vyhrala náročnú La Ligu, taktiež Copa del Rey a aj španielsky superpohár. Modrič vyhral prakticky „len“ Ligu majstrov, vo finále MS predsa prehral s Francúzmi a keď hodnotíme výpočet trofejí, Ronaldo bol na tom rovnako ako tento Chorvát. Ako som už spomínal, nechcem hodnotiť, či Luka vyhral zaslúžene alebo nie.

Lionel Messi ale mal byť v elitnej trojke. To, čo Leo dokáže na ihrisku nevidíme u žiadneho iného hráča a keď sledujeme góly a asistencie aj v prebiehajúcej sezóne, LM10 opäť patrí medzi najlepších futbalistov z celého sveta.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Samozrejme, pre atraktivitu ankety ako takej je z marketingového hľadiska atraktívne, že sa na popredných miestach neobjavujú stále tie isté mená. Keď sa ale na to pozrieme z férového, športového hľadiska, nie je spravodlivé, aby bol niekto opomínaný iba preto, že už jednoducho nie je dostatočne zaujímavý.

Panuje názor, že odkedy došlo k rozdeleniu Zlatej lopty a vzniklo ocenenie The Best, legitimita vždy ospevovaného galavečera išla nadol. Ktovie, kto sa stane víťazom v roku 2019. Ale už teraz môžeme povedať, že ak sa Messi alebo Ronaldo neobjavia na popredných priečkach, vznikne veľká kritika. Nie preto, že tam jednoducho vždy musia byť, ale preto, že si to zaslúžia svojimi výkonmi.