Main Content

REBRÍČEK: TOP 10 zákrokov brankárov v uplynulej sezóne NHL

utorok, 20. september 2011 11:16 | Autor: Dávid Košút

REBRÍČEK: TOP 10 zákrokov brankárov v uplynulej sezóne NHL
REBRÍČEK: TOP 10 zákrokov brankárov v uplynulej sezóne NHL | zdroj: David Košút pre Sport7.sk, video youtube.com

Brankár je neodmysliteľnou časťou každého tímu. Práve on najväčšou mierou prispieva k víťazstvám svojho tímu. Keď si na seba oblečie svoj výstroj a jedinečnú masku stáva sa doslova fantómom mužstva. Prinášame vám rebríček 10 najkrajších zákrokov brankárov NHL v uplynulej sezóne.

10. Zákrok Ondřeja Paveleca



Českého brankára určite netreba predstavovať.  Úžasnými výkonmi na tohtoročných majstrovstvách sveta upútal na veľkú pozornosť.  No ani vycibrené zákroky v NHL preňho nie sú žiadnym tabu.

9. Pekka Rinne a jeho ‘‘ zatúlaná‘‘ hokejka



Šťastie alebo šikovnosť? Svoje by o tom vedel povedať gólman ‘‘predátorov‘‘. Kto by to bol čakal, že práve jeho spadnutá hokejka mu ‘‘ zachráni  krk‘‘?

8.  Obetavosť Michala Neuvirtha



Obetavým zákrokom sa môže pochváliť brankár Washingotnu Capitals Michal Neuvirth. Pre puk musel poriadne natiahnuť nohy, čo si neskôr vyžadovalo aj lekárske ošetrenie.

7. Mysteriózny zákrok v podaní Jonathana Quicka



O ukážkový ‘‘blok‘‘ sa tento krát postaral brankár Los Angeleských ‘‘kráľov‘‘, Jonathan Quick.  Svojim pohotovým presunom zblokoval strelu Jaromeho Iginlu a zabránil istému gólu.

6.  Perfektný postreh Bradena Holtbyho




Už druhý prípad v kategórii  ‘‘ hokejkových zákrokov‘‘. Tento krát sa však hokejka nezatúlala, ale bola v správnych rukách. Braden Holtby nevyčkával a s prehľadom skúseného rutinéra puk jednoducho ‘‘ odpálkoval‘‘.

5. Halákovo vykopnutie puku



Ďalší rebríček, v ktorom sa nachádza slovenský zástupca v prvej päťke!  Jaro Halák reagoval pohotovo a vykopol puk preč z bránky.

4. Tim Thomas  a jeho ‘‘glove save‘‘




Pohotový zásah lapačkou alebo ak chcete ‘‘glove save‘‘ v podaní Tima Thomasa. Nie je to jeho jediný skvelý kúsok tejto sezóny, no stál za to zaradiť ho do nášho TOP 10 rebríčku. Veď posúďte sami.

3. Parádička Marc-Andre Fleuryho



Marc-Andre Fleury.  Skandovanie tohto mena je už v novej Consol Energy Center zvykom.  A prečo tomu tak je, si pozrite vo videu, ktoré sme umiestnili na bronzovú priečku.

2.  Druhé miesto pre Roberta Luonga



Roberto Luongo má za sebou bezpochyby jednu z najvydarenejších sezón v kariére NHL.  Skvelú formu počas sezóny potvrdzoval aj takýmito vycibrenými zákrokmi.

1.  ‘‘Mágia‘‘ Ty Conklina



Vychytaná tutovka alebo ako dokáže brankár čarovať. Aj takto by mnohí z nás mohli nazvať tento moment, keď Ty Conklin neuveriteľne  zabránil gólu do svojej siete. Preto sme tento zákrok 35-ročného rodáka z Phoenixu  umiestnili na zlatú priečku nášho rebríčka.