Main Content

Slováci boli ťažký súper, zhodnotil Patrik Eliáš (ohlasy po zápase SR-Česko)

štvrtok, 20. december 2018 09:53 | Autor: TASR

Ernest Bokroš
Ernest Bokroš | zdroj: © TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali v prípravnom stretnutí pred juniorskými MS s rovesníkmi z Česka 1:2 po samostatných nájazdoch. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov.

Hlasy po zápase /zdroj: SZĽH, hokej.cz/:

Ernest Bokroš, tréner SR: "Pokiaľ ide o našu hru, tak som veľmi spokojný. Chlapci odohrali veľmi dobré stretnutie, a to aj v defenzíve, aj v ofenzíve. Vypracovali sme si viacero šancí, pekným spôsobom sme dokázali využiť presilovku. Samozrejme, v našej hre bolo aj niekoľko nedostatkov, ktoré musíme ešte trochu napraviť, no celkový dojem zo zápasu je pozitívny."

Juraj Sklenár, brankár SR: "Zápas hodnotím pozitívne, aj keď sme prehrali. Ale ukázali sme, že vieme hrať aj proti silným súperom. Chalani vpredu bojovali, páčilo sa mi to, aj keď to bol len prípravný zápas. Obe mužstvá hrali zodpovedne dozadu, bolo to preto vyrovnané."

Martin Fehérváry, strelec jediného gólu SR: "Podali sme podľa mňa dobrý výkon, ale niekedy sme zbrklo odhadzovali puky. V nájazdoch to už je kto z koho. Mohli sme viac strieľať a v presilovkách sa viac tlačiť do bránky, to musíme zlepšiť."

Patrik Eliáš, asistent trénera ČR: Bolo vidieť, že chlapci nehrali asi desať dní zápas. Polovica tímu hrala na inom rozmere ihriska a zápas bol pre nich strašne ťažký. Naviac proti ťažkému súperovi. Slováci hrali dosť agresívne, rýchlo, dohrávali, takže sa chlapci otestovali,ako to bude vyzerať. Intenzíta sa ale bude ešte zväčšovať". (hokej.cz)