Main Content

5 otázok pred 10. kolom Corgoň ligy

piatok, 23. september 2011 08:47 | Autor: Jakub Vaverka

5 otázok pred 10. kolom Corgoň ligy
5 otázok pred 10. kolom Corgoň ligy | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Víkendový program Corgoň ligy ponúka ďalšiu sériu zaujímavých stretnutí. Prinášame vám 5 otázok a predpovedí, ktoré sa viažu k 10. kolu našej najvyššej súťaže.

1. Udrží sa Trnava na vedúcej pozícii ?

Spartakovci v posledných kolách nepredvádzajú oslnivý futbal, občasné chyby však nahrádzajú bojovnosťou. To potvrdili aj v minulom kole na ihrisku Zlatých Moraviec. ViOn svojho súpera tlačil takmer po celý zápas, ale mužstvo okolo Mira Karhana dôsledne bránilo a navyše pár sekúnd pred koncom zariadil tri body Trnave Martin Vyskočil. Tento týždeň hostia zverenci Pavla Hoftycha Ružomberok, v ktorom to poriadne vrie. Navyše to bude pre nového trénera na lavičke “Ruže“ premiéra a my si myslíme, že červeno-čierni si s nimi poľahky poradia.

Naša predpoveď : ÁNO

2. Dokáže nadviazať Žilina na výhru v Ružomberku ?


Žlto- zelení sa stále nedokázali dostať to oslnivej formy spred roka, ale vidieť na nich prácu Ľuboša Nosického, ktorý tímu po pokazenom štarte sezóny prinavrátil tvár. Žilinské výkony sa zlepšujú z kola na kolo, ale v doterajšom priebehu súťaže sa päť násobnému majstrovi darí viac vonku, ako doma. Naposledy vyhrali v Ružomberku a najbližšie v domácom prostredí proti Nitre určite Žilinčania túžia po troch bodoch. Podľa našej predpovede sa im to aj splní.

Naša predpoveď : ÁNO

3. Potvrdí Dunajská Streda tri body proti Slovanu ?

Jednoznačne najväčším prekvapením minulého týždňa bolo víťazstvo Dunajskej Stredy nad Slovanom. Kto však zápas sledoval, musel objektívne uznať, že náš majster hral absolútne bez duše a tri body, či dokonca remízu, si ani zďaleka nezaslúžil. Zato posledný DAC zdvihol svoju zástavu a svojim protivníkom dal na známosť, že s ním stále treba rátať. Teraz však prichádza chvíľa, keď sa ukáže, či dunajskostredské víťazstvo bolo znakom zlepšenia, alebo len výstrelom do tmy. Na horúcej pôde v Senici to budú mať zverenci Kristiána Németha veľmi ťažké.

Naša predpoveď : NIE

4. Prebudí sa majster ?


Slovan je v kríze. To v súčasnosti nespochybní ani najväčší belasí fanúšik, ktorý vidí , čo jeho klub predvádza. Realita je taká, že slovenský majster nestrelil gól už vyše štyri zápasy a v tabuľke sa prepadol na nelichotivé štvrté miesto.  Navyše sa objavili správy, že tréner Weiss pri kormidle Slovana skončil . Všetky tieto fakty rozhodne nevplývajú na psychiku hráčov. Cez víkend na Pasienkoch berú belasí iba tri body, ďalšie zaváhanie si už proste nemôžu dovoliť. Víťazstvo v ich silách je, ale zbavenie sa krízového mraku (zatiaľ) nie.

Naša predpoveď : NIE ÚPLNE


5.  Aká bude návšteva kola ?

Myslíme si , že najviac fanúšikov sa cez víkendové kolo objaví na štadióne Antona Malatinského. Predpoklady sú viac ako dobré, lebo v Trnave chodí takmer na každý zápas veľa fanúšikov. Navyše, teraz je Spartak na vedúcej pozícii v lige, čo je pre ľudí ešte väčším lákadlom. Uvidíme, možno nás prekvapí návšteva pod Dubňom, v Senici alebo dokonca na Pasienkoch. Nechajme sa prekvapiť.

Naša predpoveď :  Trnava- Ružomberok