Main Content

Tribúny slovenských zimných štadiónov opäť tlieskajú Hudáčkovi,tentokrát však Liborovi...

sobota, 24. september 2011 12:00 | Autor: Natália Semanová

Tribúny slovenských zimných štadiónov opäť tlieskajú Hudáčkovi,tentokrát však Liborovi...
Tribúny slovenských zimných štadiónov opäť tlieskajú Hudáčkovi,tentokrát však Liborovi... | zdroj: Natália Semanová, foto SITA

Meno Hudáček bolo v posledných rokoch v slovenskej hokejovej brandži skloňované najmenej tisíckrát.

Kúzelník, ako mnohí nazývali brankára Júliusa, priviedol HC Košice k trom titulom, čo mu zaručilo úspešný prestup do švédskeho Södertälje SK. V boji o prvenstvo v tabuľke sa však najčastejšie snažil prekonať Julovu bránu jeho mladší brat Libor, ktorý už tretiu sezónu oblieka belasé farby konkurenčného Slovanu. 

Súrodenci z Harichoviec pri Spišskej Novej Vsi boli k hokeju vedení od útleho detstva. Málokto však vie, že sú až traja, keďže o treťom bratovi Kamilovi sa v médiach hovorilo len málo. Bol to práve ich otec Rudolf, ktorý nad synmi prísne stál. „Makej synku, ať seš v novinách“, bola u Hudáčkovcov často opakovaná veta. Napriek tomu, že Kamil sa nerozhodol pokračovať v kariére hokejistu a dnes študuje na vysokej škole v Brne, z útočníka Júliusa sa stal slovenskými fanúšikmi zbožnovaný brankár a z Libora, ktorý začínal práve v bráne, je dnes útočník bratislavského Slovanu.

Napriek veľkej motivácii sa však Liborovi nikdy nepodarilo staršiemu bratovi ukradnúť titul. Po odchode Júliusa do Švédska sa u nás na toto priezvisko ale nezabudlo, keďže Liborovi sa v prvých troch zápasoch základnej časti Tipsport Extraligy podarilo na domácom ľade skórovať dvakrát proti Popradu a ďalšími dvomi asistenciami dopomohol ku gólom aj Tomášovi Bulíkovi.

Aj keď by sa mohlo zdať, že na ceste za vytúženým titulom teraz už Liborovi v ceste nebude stáť nič, opak je pravdou. Brány Steel Arény sú pre zverencov Štefana Mikeša stále zakliate a tak momentálne tieto dva konkurenčné tímy zdieľajú v tabuľke spoločné prvé miesto. Do Bratislavy 16. októbra pricestujú košickí hokejisti, diváci sa tak môžu už teraz tešiť na atraktivíny súboj.