Main Content

MŠK bez zraneného Dúbravku, nahradí ho mladý Holec?

sobota, 24. september 2011 11:04 | Autor: Natália Semanová

MŠK bez zraneného Dúbravku, nahradí ho mladý Holec?
MŠK bez zraneného Dúbravku, nahradí ho mladý Holec? | zdroj: Natália Semanová, foto SITA

Odtrhnutý meniknus – to je diagnóza, ktorej sa na štadióne pod Dubňom v prípade brankára Martina Dúbravku obávajú najviac. Dvadsaťdvaročný odchovanec MŠK Žiliny sa v týchto dňoch podrobí magnetickej rezonancii, ktorá by mala odhaliť, o aký rozsah zranenia u Martina ide.

Napriek tomu, že podľa Dúbravkových slov nejde o extrémne bolestivé zranenie, v bráne ho v poslednom corgoňligovom zápase proti Ružomberku a v Spišskej Novej Vsi, kde žltozelení nastúpili na svoj prvý zápas v novom ročníku  Slovenského pohára (Slovnaft Cupu), musel zastúpiť Matrin Krnáč.

,,Dá sa to vydržať, určite to bude v poriadku, ale musím ísť čo najskôr na magnetickú rezonanciu, aby som sa mohol podrobiť operácii. Dúfam, že kvôli tomuto zraneniu nebudem dlho stáť,“ zhodnotila svoju situáciu žilinská brankárska jednotka, ktorá si obdobie zranenia, kedy nemôže naplno trénovať, skracuje prerábaním bytu.

Martinovi Krnáčovi však na lavičke náhradníkov kryl chrbát mladý, len sedemnásťročný Dominik Holec. Dominik pochádza z brankárskej rodiny, medzi dvomi žrďami strávil dlhé roky aj jeho otec Peter, chytaniu sa venoval aj jeho starší brat Filip, tomu však kariéru gólmana skrížilo zranenie.

O talentovaného Dominika prejavil záujem aj anglický Liverpool FC a tak domáci zápas proti Nitre, ktorý sa odohrá dnes, bude pre neho na žilinskej striedačke možno posledný, keďže v nedeľu večer odlieta na skúšku do Liverpoolu. Môže sa tak popri Weissovi, Stochovi alebo mladom Rusnákovi stať dalším slovenským futbalistom, ktorý sa presadí práve na britských ostrovoch.