Main Content

18-ka ukončila turnaj na 3. mieste. Po výpraskoch od favoritov zabrala proti Nemecku a Švajčiarsku

pondelok, 31. december 2018 07:34 | Autor: TASR

slovenská reprezentácia - ilustračný obrázok
slovenská reprezentácia - ilustračný obrázok | zdroj: TASR

Zuchwil 31. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov zakončili svoje účinkovanie na tradičnom Turnaji piatich krajín v Zuchwile víťazstvom 6:5 po predĺžení nad domácim výberom Švajčiarska. Víťazný gól SR "18" strelil v 15. sekunde extračasu Martin Chromiak.

Zverenci trénera Viliama Čacha obsadili na podujatí so ziskom piatich bodov konečnú tretiu priečku za Fínskom a Českom.

V prvom zápase na turnaji prehrali s Českom vysoko 5:1, následne dostali výprask od Fínska (0:11), aby turnaj ukončili víťazstvami nad Nemeckom 5:2 a Švajčiarskom. 

Turnaj piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile:

Švajčiarsko "18" - Slovensko "18" 5:6 pp (1:1, 1:1, 3:3 - 0:1)

Góly SR: 14. Hodorovič (Jellúš, Ganz), 22. Lavička (Chromiak, J. Haščák), 50. J. Haščák, 57. Volko (Sojka, Chromiak), 60. J. Haščák (Krajč, Hodorovič), 61. Chromiak (J. Haščák, Kňažko)

Hlasy po zápase

Viliam Čacho, tréner SR 18 (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Bol to pre nás náročný duel, hrali sme už štvrtý zápas na turnaji – Švajčiari len tretí. Hlavne v úvode bolo vidieť naše ťažké nohy a ťažšie sme rozbiehali. Po hernej stránke sme boli lepšie mužstvo, mali sme jasnejšie príležitosti. Ale hlúpymi individuálnymi chybami a zbytočnými stratami pukov sme dostali dosť gólov, čo by sa nám proti kvalitnejšiemu súperovi mohlo vypomstiť. Treba ale pochváliť chalanov, že za stavu 3:5 sa dokázali vrátiť do zápasu a v podstate tých posledných päť minút a v predĺžení súperovi takmer nepožičali puk a veľmi chceli zápas vyhrať. V konečnom dôsledku 3. miesto na turnaji je pre nás odzrkadlením kvality tímov, ktoré sa na tomto podujatí predstavili."