Main Content

Hlasy po zápase Slovensko - Kazachstan: Ružička si želá Rusov, chce im vrátiť požičané

pondelok, 31. december 2018 09:49 | Autor: TASR

Hlasy po zápase SR - Kazachstan
Hlasy po zápase SR - Kazachstan | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia porazila v poslednom zápase B-skupiny MS do 20 rokov Kazachstan presvedčivo 11:2 a postúpila do štvrťfinále. Prečítajte si reakcie našich hráčov a trénera Ernesta Bokroša. 

hlasy po zápase (SZĽH, IIHF):

Ernest Bokroš, tréner SR: "Všetci sme spokojní za postup do štvrťfinále. Podaril sa nám vstup do zápasu, na ktorý som už včera upozorňoval, že bude veľmi dôležitý. Práve vďaka prvej tretine, ktorú si hráči veľmi dobre rozohrali, sme mali celý zápas pod kontrolou. Naša hra v takomto zápase sa však ťažko hodnotí. Musíme mať pokoru, ale pravda je, že herná kvalita bola na našej strane. Nikto z našich hráčov sa nezranil do ďalšieho zápasu, čo nás taktiež teší."

Miloš Roman, útočník SR: "Musíme byť pripravení na štvrťfinále, Rusko i Kanada sú veľmi dobré tímy. Proti USA sme ukázali, že vieme hrať proti lepším mužstvám."

Martin Fehérváry, kapitán a obranca SR: "Pravdepodobne dostaneme Kanadu, takže tieto dva dni budú pre nás veľmi dôležité. Potrebujeme si oddýchnuť a prichystať sa na zápas."

Adam Ružička, útočník SR: "Od prvého striedania sme išli na 100%. Rýchlo sme dali góly a to nám dodalo sebavedomie. Nakoniec to bolo 11:2, no mali sme množstvo vylúčených. Proti Rusku či Kanade sa toho musíme vyvarovať, pretože oni to potrestajú. Dúfam, že dostaneme Rusko. Máme s nimi nejaké nevyrovnané účty ešte z tímu do 18 rokov. Prehrali sme s nimi vo štvrťfinále domácich MS 2017 v predĺžení. Dúfam, že budeme hrať s nimi a vrátime im to."