Main Content

Černáka sa Tampa nechce zbaviť. Chvália ho Kučerov aj generálny manažér

streda, 2. január 2019 13:21 | Autor: Marek Ďaďo

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Slovenský obranca Erik Černák bol pre Tampu Bay ako hráč z farmy len dočasným riešením, no prešli dva mesiace a Košičan stále nie a nie opustiť prvý tím, ktorý je veľkým favoritom na Stanleyho pohár.

Černák naposledy bodoval v zápase Tampy proti Anaheimu, keď skvelou prihrávkou asistoval pri góle Nikity Kucherova. „Bola to výborná prihrávka,“ cituje ruskú hviezdu Tampa Bay Times.

„Som z neho šťastný. Hrá dobre a v každom zápase sa zlepšuje. Tvorí hru a má dobrú strelu. Som šťastný keď takto hrajú obrancovia. Keď robia takéto veci, dávame góly,“ pokračoval v slovách chvály Kucherov.

Pri spomínanej asistencii boli Černák s Kucherovom v prečíslení dvoch proti jednému. 21-ročný Slovák mal výbornú príležitosť zaznamenať svoj prvý gól v najlepšej lige sveta, ale rozhodol sa pre prihrávku. Černákove nesobecké riešenie prinieslo ovocie.

Múdre rozhodnutia mladík zo Slovenska už však urobil aj v minulosti. „Musíte si budovať základy. Nemôžete ísť dopredu v každom prípade. Musíte sa naučiť urobiť to v správnom čase,“ uviedol Černák. Kucherov, ktorý s 65 kanadskými bodmi momentálne kraľuje tabuľke produktivity celej ligy, ďalej pochválil Černákove korčuliarske schopnosti a jeho rýchlosť.

Ako sme spomenuli, Černák bol z farmy povolaný pred 2 mesiacmi. Za ten čas nastúpil do 21 duelov, v ktorých sa mu darí nadmieru dobre. Práve on je tým dôvodom, prečo Blesky rotujú svojich obrancov. Generálny manažér Julien BriseBois si uvedomuje, že odoslať Černáka na farmu by bolo ťažké rozhodnutie - je totižto jediným zadákom z tímu, ktorý by v prípadnom odchode na farmu nemusel prejsť waivers listinou.

Generálny manažér si ale nemyslí, že by takéto riešenie bolo správnym. „Je príliš dobrý na to, aby sme ho odoslali späť na farmu. Robí nás lepšími, vyvažuje našu ľavú aj pravú stranu,“ vyjadril sa k situácii Brise Bois.

Ani všetky predchádzajúce vyjadrenia však neznamenajú, že je Černák v tíme Tampy nastálo. Stále býva v hoteli a väčšina jeho vecí je v Syracause. Rotovanie obrancov nie je trvalým riešením a keď sa J.T. Miller uzdraví (momentálne je na listine dlhodobo zranených hráčov), nebude na súpiske Bleskov dostatok miesta.