Main Content

Útočník Michal Kokavec: ,,Galbraitha som sa vôbec nebál.“

sobota, 24. september 2011 21:43 | Autor: Natália Semanová

Útočník Michal Kokavec: ,,Galbraitha som sa vôbec nebál.“
Útočník Michal Kokavec: ,,Galbraitha som sa vôbec nebál.“ | zdroj: Natália Semanová, foto zdroj Michal Kokavec

Piatkový zápas na štadióne Ondreja Nepelu svojim bezgólovým priebehom vyvolal napätie, ktoré sa až po samostatných nájazdoch podarilo prerušiť hokejistom Banskej Bystrice.

Z víťazstva sa tak tešil aj dvadsaťosemročný útočníkMichal Kokavec, ktorý v minulosti obliekal belasé farby Slovanu. V rozhovore pre sport7.sk sa priznal, že by sa do hlavného mesta kvôli hokeju opäť rád presťahoval.

Michal, ako hodnotíš zápas proti tímu, ktorý si kedysi sám reprezentoval?

Bol to vyrovnaný súboj. Chlapci zo Slovanu nás naozaj potrápilili, vyhrať tak mohol každý a o výsledku sa rozhodlo až po samostatných nájazdoch, ale keďže nakoniec zápas skončil úspešne pre nás, vôbec mi to v tejto chvíli nevadí. Bolo skvelé hrať v tak peknej hale, prišlo sa na nás pozrieť aj dosť ľudí a navyše sme nastúpili proti dobrému súperovi. Bolo to ale výnimočné aj preto, že v Slovane som strávil päť sezón.


HC Slovan do brány postavil svoju novú posilu, brankára Patricka Galbraitha. Tak, ako sa belasým nepodarilo prekonať Vášho brankára, nepodarilo sa to ani tebe. Bol to rešpekt, ktorý ťa v útoku zabrzdil?   

Vôbec nie. Vnímal som ho ako normálneho brankára. Napriek tomu, že som vedel o akého kvalitného brankára ide, bral som do úvahy, že to bude jeho prvý extraligový zápas.

Keby sa ti naskytla možnosť vrátiť sa do Slovanu, prijal by si ju?

Neváhal by som ani chvíľu. Úprimne, chcel by som sa tam raz ešte vrátiť.

V Žiline ste spolu s Michalom Hreusom na ľade pôsobili ako veľmi dobre zohratá dvojica a boli ste to najmä vy dvaja, kto sa zaslúžil o zotrvanie MSHK Žiliny v našej najvyššej súťaži. Našiel si si v Banskej Bystrici náhradu za Michala?

V súkromí sa spomedzi spoluhráčov najviac stretávam s Vladom Kútnym a Richardom Kapušom. S Rišom sme sa spoznali už dávnejšie v Slovane, kde bol kapitánom. Veľmi dobre sme si rozumeli aj na ľade, hrávali sme spolu celú prípravu, no pred začiatkom sezóny nás rozdelili.

Počas svojej doterajšej kariéry si okrem českého Třinca neokúsil dlhodobejšie pôsobenie v zahraničí. Neláka ťa to?

Určite áno, ale nie je jednoduché dostať sa do kvalitnej zahraničnej ligy. V mojom prípade bola možnosť odísť do druholigového švédskeho klubu, no rozhodol som sa ostať doma na Slovensku. S Banskou Bystricou mám podpísanú zmluvu iba na túto sezónu, takže som sám zvedavý, kde budem potom pokračovať.