Main Content

VIDEO: Nitra doma rozobrala nováčika z Budapešti

nedeľa, 6. január 2019 19:13 | Autor: TASR

Hokejisti HK Nitra
Hokejisti HK Nitra | zdroj: TASR

Nitra 6. januára (TASR) - Hokejisti Nitry zvíťazili v rámci 39. kola Tipsport ligy na domácom ľade nad Budapešťou. 

Favorit stretnutia bola domáca Nitra, hostia sa jej mohli vyrovnať bojovným výkonom. V prvej tretine sa prezentovali hráči z Budapešti slušnou hrou a odmenení boli už v 3. minúte. Prečíslenie zakončil presnou strelou Szabad - 1:0. Odpoveď prišla už o minútu, keď v predbránkovom priestore pretlačil puk za Rajnu ešte len 18-ročný Minárik - 1:1. V 17. minúte bol prichystaný na dorážku hosťujúci Bodó, ale puk v poslednej chvíli obetavo zblokoval Blackwater.

V druhej tretine už dokázala Nitra prepnúť na vyšší rýchlostný stupeň a na ľade bola lepšia. Herné zlepšenie dokázali Nitrania pretaviť aj na góly. V druhej minúte prostrednej časti prekonal Rajnu kanadský útočník Scheidl, ktorého neskôr napodobnil jeho kolega z útoku - Kerbashian - 3:1. Jedinú väčšiu šancu hostí zahodil v 28. minúte Majoross, keď v úniku "našiel" iba Šimbochovu lapačku.

Tretia tretina bola veľmi podobná tej druhej. Už po osemnástich sekundách využil Bortňák zaváhanie obrany MAC a v oslabení zvýšil na 4:1. V 48. minúte strelil druhý gól v zápase Scheidl a ďalším strelcom Nitry bol v 52. minúte Blackwater - 6:1. Skóre mohol ešte prikrášliť aktívny Lantoši, ale tomu gól súdený nebol a trafil len žŕdku.

HK Nitra - MAC Újbuda Budapešť 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Góly: 4. Minárik (Scheidl, Korím), 22. Scheidl (Korím, Morrison), 35. Kerbashian (McCormack, Slovák), 41. Bortňák, 48. Scheidl (Buček, McCormack), 52. Blackwater (Slovák) - 3. Szabad (Terbócs) Rozhodovali: Jonák, Adamec - Frimmel, Durmis, vylúčení: 3:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, 2116 divákov.