Main Content

ŠIALENÉ: Barcelona predá Coutinha, aby sa vrátil Neymar (teória)

piatok, 11. január 2019 08:30 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Neymar opustil Barcelonu v roku 2017, ale údajne to veľmi rýchlo oľutoval a rád by sa vrátil na Camp Nou. I keď to vyzerá na prvý pohľad nereálne, nakoniec by to nemusela byť úplne vylúčená možnosť. Kľúčovým faktorom môže byť Philippe Coutinho.

Anglickou tlačou sa nesie veľmi zaujímavá špekulácia, ktorá by mohla zatriasť celým futbalovým svetom. „Barcelona zvažuje predaj Philippeho Coutinha, iba rok po tom, čo z neho urobila tretieho najdrahšieho hráča histórie. Znamenalo by to, že klub by získal potrebné financie na návrat Neymara na Camp Nou,“ píšu novinári z Veľkej Británie.

Budúcnosť Coutinha v metropole Katalánska je otázna. V zálohe ho tréner Ernesto Valverde nevyužíva, pričom z útočnej formácie ho vytlačil Francúz Ousmane Dembélé. Novinár Ben Hawyard sa pridal k tomuto názoru. „Coutinho mal byť nový Iniesta, ale túto pozíciu sa mu nepodarilo zaplniť.“

Aktuálne to skôr vyzerá ták, že titul „nový Iniesta“ prischne Brazílčanovi Arthurovi, ktorý sa po letnom príchode z Gremia chytil veľmi rýchlo.

O bývalého hráča Liverpoolu sa zaujímajú Manchester City, Manchester United a aj francúzsky majster PSG. Hawyard, skúsený žurnalista, pridáva ďalšie tvrdenie. „Neymar je otvorený návratu do Barcelony, pričom absolvoval stretnutie s Andrém Curym, ktorý mu v roku 2013 pomáhal, keď odchádzal do Španielska z brazílskeho Santosu.“

„Myslím si, že Neymar je šťastný, je to profesionál. Myslím si, že mu je dobre, na ihrisku aj mimo neho. Je disciplinovaný a robí toho naozaj veľa, videli ste, aké má čísla a čo dokáže,“ povedal na margo špekulácii o Neymarovi kormidelník PSG Thomas Tuchel, ktorého slová priniesol denník Daily Mirror.

Pozitívne sa ohľadom návratu Neymara do Barcelony vyjadrujú aj jeho bývalí spoluhráči, údajne by to potešilo Ivana Rakitiča, Arthura či dokonca aj Lionela Messiho. Negatívnejší postoj majú fanúšikovia Barcelony a prezident klubu José Maria Bartomeu.