Main Content

Hej, Chelsea! Je čas zobudiť sa, kým nebude neskoro ...

pondelok, 21. január 2019 08:10 | Autor: Jakub Vaverka

Futbalisti FC Chelsea
Futbalisti FC Chelsea | zdroj: TASR

Chelsea v sobotu prehrala na ihrisku Arsenalu v mestskom derby 0:2. Na tom by nebolo nič zlé, veď aj tie najlepšie kluby majú slabšie dni. Oveľa horšie bolo, akým spôsobom sa to stalo. Modrí boli od úvodného hvizdu akoby bez života, boli pomalší v súboji a v "šesťbodovom" stretnuti netrafili priestor brány Kanonierov ani jeden raz. 

Komentár Jakuba Vaverku 

Sobotný výsledok nenechal chladným talianskeho kormidelníka The Blues Maurizia Sarriho, ktorý sa na pozápasovej tlačovej konferencii ostro pustil do svojich zverencov. Povedal, že túto skupinu hráčov je veľmi náročné namotivovať, a že jeho tím nebude známy tým, že by dokázal vyhrať náročné boje na ihrisku. To boli slová, ktoré sa dostali pod kožu a otvorili veľkú diskusiu o súčasných The Blues.

V tomto ročníku Londýnčania neštartujú v Lige majstrov, čo je pre ich fanúšikov veľkým sklamaním. Ak sa však hráči s levom na srdci nespamätajú, veľmi ľahko sa môže stať, že bez UCL ostanú ešte minimálne rok. Chelsea je aktuálne na štvrtom mieste Premier League, ale z pohodlného náskoku na súperov v boji o TOP 4 ostali už len tri body a Arsenal s Manchestrom United sa nebezpečne približujú.

Maurizio Sarri, Chelsea FC
Maurizio Sarri, Chelsea FC | zdroj: TASR

Stále je priestor na to, aby sa na Stamford Bridge upokojili. Sú v TOP 4, štartujú v šestnásťfinále Európskej ligy a účinkujú ako v ligovom pohári, tak aj v prestížnom FA Cupe. Aktuálne to ale vyzerá skôr, tak, že v modrej časti Londýna je nejaký bližšie nešpecifikovaný problém. Ruské klubové vedenie nakupuje a predáva hráčov tak, že tréner o tom často ani nevie, chýba komunikácia a hráči zaostávajú za svojimi možnosťami.

Tento týždeň by mal prísť nový útočník. Najreálnejší je Gonzalo Higuaín, i keď je otázne, do akej miery môže Modrých vytrhnúť z ofenzívnej mizérie. Sarri taktiež povedal, že mu šéfovia sľúbili náhradu za Cesca Fabregasa. Či ale príde stredopoliar, to je náročné odhadnúť. K tomu dodajme, že Luiz stále nepredĺžil zmluvu, mladý Hudson-Odoi chce odísť a o mentálnom nastavení Girouda a Moratu ani nemusíme hovoriť.

Chelsea sa dostala svojou zásluhou na rázcestie. Môže sezónu zakončiť katastrofálne alebo sa vrátiť na víťaznú vlnu, na ktorú naskočila v úvode ročníka. Už tento týždeň ju čaká odveta ligového pohára proti Tottenhamu Hotspur. Môžeme polemizovať o tom, aká zostava vybehne na trávnik, akým štýlom sa budú hráči prezentovať. Každopádne, výsledok tohto zápasu veľa napovie o tom, akým smerom sa budú The Blues do mája uberať.