Main Content

Fanúšikovia majú právo byť nahnevaní, priznáva McDavid

utorok, 22. január 2019 12:55 | Autor: Marek Ďaďo

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

Aj tento rok Edmonton prežíva sezónu ako na hojdačke. Dobré výsledky striedajú zlé a Olejári sa momentálne nachádzajú na 11. priečke západnej konferencie. Po víkendových prehrách s Calgary a Carolinou čelil kapitán McDavid mnohým otázkam novinárov, pričom niekoľkými odpoveďami prekvapil.

„Správate sa, akoby padalo nebo. Chalani samozrejme nie sú šťastní z toho ako hrali. Nebol to dobrý víkend, ale musíte sa posúvať neustále vpred,“ cituje McDavida portál Edmonton Sun. Hlavným problémom Oilers je, že v niektorých stretnutiach vyzerajú tak, akoby na ľade poriadne ani neboli. Skvelým príkladom je fakt, že v prvej tretine zápasu proti Caroline boli svojim súperom prestrieľaní v pomere 15 ku 3.

Rozumieme, že sú fanúšikovia frustrovaní, očakávame od seba viac a samozrejme očakávajú od nás viac aj oni. Musíme byť lepší. Jediní ľudia, ktorí ale vyzerajú, že v nás veria, sú tí v šatni.“

Na otázku, či si McDavid myslí, že je potrebné priviesť nejakú schopnú posilu, sa superhviezda zarazila.

„Ak sú ľudia, ktorí tomuto veria, mali by opustiť šatňu. Ak neveríte v túto partiu a ste súčasťou našej kabíny, mali by ste odísť. Myslím si však, že tu v šatni veríme jeden v druhého.“ 

 Edmontone sú fanúšikovia už vážne nahnevaní - majú v tíme najväčšiu hviezdu ligy a aj napriek tomu opäť reálne hrozí, že si ani tento rok nezahrajú play off.

„Zaslúžia si byť nahnevaní. Posledný zápas bol neakceptovateľný a je to naša vina,“ povedal na margo situácie tréner Ken Hitchcock. Olejári momentálne strácajú na play off 3 body a do konca základnej časti zostáva viac ako 30 zápasov. Uvidíme, kam sa dokáže tím vedený Connorom McDavidom pohnúť.