Main Content

Hokejová lahôdka sa blíži, Slovan sa postaví proti Rangers

piatok, 30. september 2011 12:00 | Autor: TASR

Hokejová lahôdka sa blíži, Slovan sa postaví proti Rangers
Hokejová lahôdka sa blíži, Slovan sa postaví proti Rangers | zdroj: SITA

Bratislava po troch rokoch opäť uvidí tím zámorskej hokejovej NHL. Po Tampe Bay, ktorá zdolala 30. septembra 2008 Slovan po samostatných nájazdoch 3:2, tentoraz na zrekonštruovaný Zimný štadión Ondreja Nepelu zavíta v nedeľu 2. októbra slávny klub New York Rangers.

V pozícii súpera na rozdiel od majstrovstiev sveta 2011 príde do Bratislavy aj Marián Gáborík.

Rangers strávia v Bratislave osem hodín. Do slovenskej metropoly priletia krátko pred 13.00 h zo švédskeho Göteborgu, kde v piatok majú na programe prípravný duel s Frölundou. Následne sa presunú k Slovnaft aréne, kde v neďalekom hoteli majú v pláne obed a od 15.00 h samotnú prípravu na zápas, ktorého prvé buly je o dve hodiny neskôr. Po stretnutí a večeri odlieta Rangers o 21.00 h do Švajčiarska.

Stretnutie, ktoré vysiela v priamom prenose kanál Joj Plus, je už vypredané. Vedenie Slovana muselo splniť podmienky a požiadavky vedenia NHL, aby sa súboj mohol uskutočniť. Marketingové pravidlá si vyžiadali úpravu ľadovej plochy. Reklamy viditeľné počas zápasov extraligy sa museli zatrieť, no aby sa nemusel roztápať ľad, pracovníci ich prekryli špeciálnym bielym náterom, na ktorý sa nakoniec nastriekala ešte vrstva vody.

Prestížny bude nedeľňajší duel pre útočníka Jozefa Baleja. Dvadsaťdeväťročný krídelník za Rangers hral v sezóne 2003/04, v trinástich stretnutiach po výmene z Montrealu dosiahol 5 bodov (1+4). Jeho presný zásah v drese Rangers je jediným, ktorý zaznamenal v NHL. "Som veľmi rád, že som ho dosiahol. Na toto obdobie spomínam veľmi rád, bolo to úžasné. Myslím si, že v klube si ma budú ešte pamätať, v tom období som mal taký úlet, že som si prefarbil vlasy úplne na bielo. Kustódi si zo mňa robili srandu a pýtali sa, či som Billy Idol. Uvidíme, pri rozcvičke pred zápasom s Rangers by som mohol vykorčuľovať na ľad v bielej parochni, nech sa trochu zasmejeme a pripomenieme si staré dobré časy," prezradil pre hcslovan.sk Balej.

Slovanisti sa chcú proti súperovi zvučného mena vytiahnuť a urobiť všetko pre dobrý výsledok. "Bude to veľká výzva a dáme do toho všetko. Uvidíme, ako to dopadne, ale dúfam, že vyhrá Slovan," dodal pre hcslovan.sk Balej.

© WEBNOVINY