Main Content

5 otázok pred 11. kolom Corgoň ligy

piatok, 30. september 2011 15:12 | Autor: Jakub Vaverka

5 otázok pred 11. kolom Corgoň ligy
5 otázok pred 11. kolom Corgoň ligy | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Na programe je 11. kolo Corgoň ligy, ktoré so sebou prináša ďalšie otázniky. Čítajte našu pravidelnú rubriku, ktorú vám pripravujeme každý piatok pred úvodným zápasom kola našej najvyššej súťaže.

1. Potvrdí nováčik bezchybný výkon?

V minulom kole nováčik zaiste neprekvapil svojim výkonom len súpera, ale aj celé Slovensko, keď po polčase vyhrávali Trenčania nad Prešovom už 4-0. Mužstvo spod hradu Matúša Čáka si celý zápas prvotriedne užilo a slabý výkon v tíme AS by ste hľadali ťažko. Otázkou je, či na tento nadmieru podarený zápas dokážu zverenci Adriána Guľu nadviazať. Náš názor znie, že nováčik získa v Zlatých Moravciach minimálne bod.

Naša predpoveď : ÁNO

2. Udrží sa Žilina na špici?

Šošoni sa vďaka minulotýždňovej výhre nad Nitrou dostali na prvé miesto tabuľky a z tejto pozície sa nechce žiadnemu tímu. Treba však spomenúť, že v prebiehajúcom ročníku sa na špici vystriedali napríklad Trnava, Slovan či Zlaté Moravce, takže je možné, že nového lídra spoznáme aj po nadchádzajúcom víkende. My si však myslíme, že žlto-zelení dokážu na Žitnom ostrove získať tri body a ustrážiť si vedúcu pozíciu v tabuľke Corgoň Ligy.

Naša predpoveď : ÁNO


3. Kto prelomí krízu skôr?

V Prešove očakávame súboj dvoch tímov, ktorých herný prejav je momentálne poznačený hernou krízou. Belasí sú však na tom o poznanie lepšie ako Tatran, lebo v minulom kole dokázali zdolať Košice a ich hra v lige začínala opäť mať kontúry, aké má hra majstra mať. Zato Prešov je na tom zle. Pred týždňom prehrali zverenci Štefana Tarkoviča v Trenčíne 0-4 a pri troche smoly mohli aj viac. Proti Slovanu sú preto domáci outsiderom a môžu len prekvapiť.

Naša predpoveď : Slovan

4. Ako sa predvedie nový tréner pred domácim publikom?

Nový kormidelník Ružomberka Křeček sa v 10. Kole predviedol na horúcej pôde v Trnave, kde vo svojej premiére zarmútil domáce publikum a potvrdil pozitívne chýry, ktoré o ňom kolovali spoza rieky Moravy. Cenné tri body však treba potvrdiť v domácom dueli proti Banskej Bystrici.  Ruža je doma silnejšia ako vonku, takže „Zaťkovci“ sa môžu tešiť na poriadnu robotu v zadných radoch. Jednoznačná úloha pre Duklu znie : Ustrážiť Pavla Masaryka.

Naša predpoveď : víťazne


5. Ako dopadne šláger kola?

Nitra aj Trnava sa pred týždňom nepochlapili a obe mužstva prehrali zhodne 0-2.  V zápase druhého so šiestim sa tak dá čakať otvorený futbal s kopou šancí. Otázne je koľko ich dokážu strelci oboch tímov premeniť. Menovite v drese Nitry Rák, Šimonek alebo Kolár a za Spartak Bernáth či Oravec. Pod Zoborom pôjde o veľmi dôležité tri body, ktoré sa podľa nás budú v piatkovej predohrávke deliť.

Naša predpoveď : remíza