Main Content

Corgoň liga: Rebríček mužstiev (7): Ružomberský hrad ostal nedobytý

štvrtok, 15. apríl 2010 16:32 | Autor: Erik Bolvan

Corgoň liga: Rebríček mužstiev (7):  Ružomberský hrad ostal nedobytý
Corgoň liga: Rebríček mužstiev (7): Ružomberský hrad ostal nedobytý | zdroj: SITA, mfkkosice.sk

Liptáci vyhrali už piaty domáci zápas v rade, nestačil na nich ani Slovan. Trápenie Trnavčanov pokračuje, Senica si z malého Ríma odniesla všetky body.

 1. MŠK Žilina - Žilinčania v Košiciach nepripustili žiadne prekvapenie a zaslúžene vyhrali 4:0. Šošoni počas celého stretnutia dominovali, svoj deň nemal ani košický brankár Lopez. Pre Žilinu je to už tretí triumf za sebou s impozantným skóre 11:2. Svoje umenie budú mať možnosť v priamom prenose predviesť žltozelení aj v nasledujúcom kole, pod Dubňom privítajú Ružomberok.

2. MFK Ružomberok - Ružomberčania natiahli svoju domácu víťaznú šnúru už na päť zápasov. Proti Slovanu podali Liptáci dobrý tímový výkon, skórovať sa im podarilo po zaváhaní brankára Putnockého, ako aj obrancu Dosoudila. Na súperových štadiónoch to však mužstvu veľmi nejde, na jar vonku ešte nevyhralo. V Žiline však bude stačiť Ružomberčanom aj remíza.

3. FK Dukla Banská Bystrica - Bystričania zaknihovali prvé jarné víťazstvo vonku až po štyroch neúspešných pokusoch. V Prešove rozhodol o troch bodoch pre stredoslovákov Michal Ďuriš, ktorý skóroval už v 7. minúte. Domáci mali niekoľko šancí na vyrovnanie, Bystričania však dobre bránili čím zápas doviedli do víťazného konca. Tréner Jozef Jankech bol po súboji spokojný s hrou aj výsledkom svojich zverencov. Duklu môže v minulom týždni mrzieť jedine domáca prehra 0:1 so Slovanom v Slovenskom pohári.

4. FK Senica - Takmer mesiac trvalo čakanie Seničanov na ďalší trojbodový zisk, v Trnave mužstvo vyhralo 2:1. Spartakovci mali lepší úvod stretnutia, zo svojho tlaku vyťažili gól z kopačky Guldana. Seničania ešte do konca prvého polčasu stihli vyrovnať, v druhom dejstve boli aktívnejším tímom. O troch bodoch pre Záhorákov rozhodol šikovným priamym kopom Piroška.

5. MFK Petržalka - Po minulotýždňovej prvej jarnej výhre Dunajskej Stredy sa Petržalčania v 27. kole nenechali zahanbiť - nad Nitrou doma zvíťazili 3:2. Petržalka sa do svojho súpera zahryzla už od začiatku stretnutia a vyplatilo sa jej to. Už v 23. minúte bol stav 3:0 pre domácich, všetky tri presné zásahy zaznamenali obrancovia. Nitra v druhom polčase zvýšila obrátky, Petržalčania si však už prvé jarné víťazstvo ustrážili.

6. DAC 1904 Dunajská Streda - Futbalisti Dunajskej Stredy majú po minulom týždni zmiešané pocity. Prvý semifinálový duel proti Trnave im výsledkovo nevyšiel, prehrali 0:1. Tréner Garger označil výkon tímu v tomto súboji za najlepší v jarnej časti, hráči však boli v koncovke neefektívni. Celý druhý polčas im naviac chýbal prísne vylúčený obranca Marcin. Dunajská Streda si napravila chuť aspoň v lige, v Dubnici získala cenný bod. Považania boli v tomto dueli aktívnejším tímom, hostia však dobre bránili. Aj tento zápas však dohrávali s desiatimi hráčmi, pol hodinu pred koncom oslabil svoje mužstvo Pajič.

7. MFK Dubnica - Dubničania na jar prvýkrát nevyhrali na svojom štadióne, s Dunajskou Stredou iba remizovali 1:1. Považania sa ujali vedenia už v 5. minúte, ďalšie príležitosti však už nedokázali využiť, čo ich v druhom polčase stálo stratu dvoch bodov. V ďalšom kole cestuje mužstvo do Banskej Bystrice, s ktorou obidve tohtosezónne stretnutia prehralo.

8. FC Nitra - Nitrania mali veľmi zlý úvod duelu s Petržalkou, už v 23. minúte prehrávali 0:3. Tréner Galád zareagoval na tento nepriaznivý priebeh vystriedaním obrancu Kaspřáka a útočníka Šimoneka v 27. minúte. Nitra v druhom dejstve dokázala zápas zdramatizovať, dva razy sa do čierneho trafil Rák, pričom jeho gól z priameho kopu stál naozaj za to. Mužstvo na jar v domácom prostredí ešte neprehralo, proti Prešovu bude chcieť zabodovať naplno.

9. FC Spartak Trnava - Trnavčania prehrali už tri stretnutia v rade. Po prehrách so Slovanom a Žilinou Spartak doma nestačil ani na nováčika zo Senice (1:2). 27. kolo bolo poznačené chybami brankárov a do tejto skupiny patrí aj brankár Trnavy Bránsky. Spartak však neprehral len kvôli nemu, celé mužstvo nehralo dobre v druhom polčase. Fanúšikov klubu môže tešiť aspoň víťazstvo 1:0 v prvom semifinálovom súboji SP na pôde Dunajskej Stredy.

10. 1. FC Tatran Prešov - Každá séria sa raz musí skončiť. od 11. až do 26. kola Prešovčania doma neprehrali, v tom minulom však odišla z metropoly Šariša s tromi bodmi Banská Bystrica. Bystričania proti domácim dobre bránili a ak sa už aj "koňare" dostali do príležitostí, nedokázali ich využiť.

11. ŠK Slovan Bratislava - Ružomberok hrá na jar pod Čebraťom veľmi dobre a presvedčil sa o tom už aj Slovan (0:2). Treba však dodať, že Bratislavčania Liptákom víťazstvo darovali, pretože oba góly inkasovali po individuálnych chybách. Belasým však vyšiel prvý semifinálový duel SP, v Banskej Bystrici vyhrali 1:0. Trénera Horného môže tešiť fakt, že jeho mužstvo pod Urpínom triumfovalo aj napriek chýbajúcim oporám (v zápase nehrali Slovák, Obžera, Halenár, Grendel ani Breznaník). V 28. kole Corgoň ligy sa Slovan stretne so svojím mestským rivalom z Petržalky.

12. MFK Košice - Košická jarná neporaziteľnosť sa skončila po siedmich súbojoch, východniari doma prehrali so Žilinou 0:4. O bezradnosti Košičanov v tomto stretnutí svedčí to, že ani raz nevystrelili na bránu. Brankár Lopez dostal dva lacné góly, treba však dodať, že ďalším dvom zabránil. Obrana ani útok tímu však proti Žilinčanom nepredviedli vôbec nič.