Main Content

Novinky z futbalového sveta (30.9)

piatok, 30. september 2011 19:09 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (30.9)
Novinky z futbalového sveta (30.9) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Wenger má dôveru

Londýnsky Arsenal predvádza od úvodu novej sezóny rozpačité výkony a nedarí sa mu ani v Premier League. Preto sa začali ozývať „kuvičie“ hlasy, ktoré signalizujú, že čas Arsena Wengera na lavičke kanonierov je zrátaný. Majiteľ Gunners Stan Kroenke však dementoval všetky správy o možnom odchode francúzskeho kouča.  Wenger má tak (aspoň zatiaľ) dôveru.

Tévez si „zarobil“ 


Futbalovým svetom otriasla správa o tom , ako Carlos Tévez odmietol nastúpiť  v druhom kole skupinovej Ligy Majstrov proti Bayernu Mníchov aj napriek pokynu trénera. Taliansky kormidelník Citizens Roberto Mancini sa hneď po zápase vyjadril, že Tévez uňho skončil a Argentínčanovi uštedril aj poriadnu pokutu – 574 845 eur.



Diabli sa zotavujú


Vo víkendovom kole Premier League bude môcť kouč Manchestru United Alex Ferguson počítať aj s trojicou doteraz zranených hráčov. V drese ManU sa tak môžu objaviť Wayne Rooney, Javier Hernandéz a aj mladý írsky stopér Johny Evans.

Cavani má smolu

V utorkovom zápase Ligy Majstrov medzi Neapolom a Villarealom zvyšoval Edinson Cavani na konečných 2-0, no v šlágri kola Serie A proti Interu Milánu svojmu tímu nepomôže.  Tréner Walter Mazzari tak bude musieť proti milánskemu gigantovi použiť do útoku inú variantu.