Main Content

Slovan si zo Skalice odniesol tri body, Trenčín zo Zvolena

piatok, 30. september 2011 21:00 | Autor: TASR

Slovan si zo Skalice odniesol tri body, Trenčín zo Zvolena
Slovan si zo Skalice odniesol tri body, Trenčín zo Zvolena | zdroj: SITA

Výsledky piatkových stretnutí slovenskej najvyššej hokejovej súťaže.

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 14. Zálešák (P. Bartoš, M. Novák), 15. Matúš Chovan (Marcel Haščák, E. Piatak), 38. P. Bartoš (J. Tabaček, Homer) - 35. Marcinek (Bambúch), 44. Kristoffersson (Kútny, Kolba)
Vylúčení: 8:6 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Rovenský, Snášel, 5126 divákov

Zostavy:
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Deyl, M. Novák, M. Grman, Šeda, M. Biro - Vorel, Pašek, M. Miklík - P. Bartoš, Zálešák, P. Fabuš - Jenčík, Mlynarovič, Dravecký - Matúš Chovan, E. Piatak, Marcel Haščák
Banská Bystrica: Kostúr - Cuník, Cebák, Kolba, Haverinen, Brňák, Bambúch, Kubka - Kristoffersson, Paľov, Kútny - J. Sýkora, Kapuš, M. Kokavec - Themár, Češík, Marcinek - T. Hričina, Heizer, Nemček

Zľava: Branislav Kubka z Banskej Bystrice a Peter Bartoš z Košíc v zápase HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 6. kola hokejovej Tipos extraligy. Košice, 30. september 2011. Foto: SITA/Ivan FleischerBanskobystrický brankár Kostúr musel po prvý raz zasahovať na začiatku 2. min po Zálešákovej strele. V 7. min sa pred nim ocitol osamotený E. Piatak, ale netrafil bránku. Na druhej strane neprekonali Hyláka hosťujúci Kapuš ani Sýkora. Košičania sa ujali vedenia už v 14. min v presilovej hre, keď si Zálešák nakorčuľoval do útočného pásma a spomedzi kruhov presne zakončil - 1:0.

V 15. min viedol majster už 2:0, keď nepokrytý Chovan zužitkoval prihrávku od Marcela Haščáka. Tesne pred prvou prestávkou trafil Homer žŕdku. V 21. min mieril Pašek bekhendom vedľa a Kostúr potom vyrazil Mlynarovičov pokus. V polovici stretnutia pálil Milklík bez prípravy, ale banskobystrický brankár bol dobre postavený. Neskôr po peknej sťahovačke mieril Dravecký len do bočnej sieťky.

V 33. min zamestnal Hyláka Themár, "barani" sa dočkali až v 35. min, keď Marcinek prestrelil košického gólmana - 2:1. Ten istý hráč mohol zakrátko aj vyrovnať, ale v koncovke bol nepresný. V 38. min nahadzoval puk od modrej na bránku Tabaček a Bartoš ho šikovne vo vzduchu tečoval tak, že skončil za Kostúrom - 3:1.

Banskobystričania zdramatizovali zápas gólom v 44. min keď od modrej pohotovo vypálil Kútny a Kristoffersson úspešne tečoval jeho strelu 3:2. Upokojiť domácich mohol Vorel, ale nepresadil sa takisto ako Jenčík.

Hlasy:
Antonín Stavjaňa (tréner Košíc): "Po štvrtkovom zápase sme mali trošku ťažšie nohy, ale predsa sme sa ujali vedenia. Banská Bystrica dávala góly po našich chybách, aj keď nám nejdú presilovky, ešteže nám fungujú oslabenia. V závere zápasu sme hrali vo dvoch oslabeniach a na ľad sme posielali už len skúsených hráčov."
Alpo Suhonen (tréner Banskej Bystrice): "Košice majú veľmi kvalitné mužstvo, hrajú veľmi dobre, veď vyhrali už šesť zápasov. Dôležité boli góly domácich v prvej tretine. My sme hrali v tretej tretine dobre, ale vyrovnať sa nám nepodarilo. Dostali sme sa síce do brejkov, no nepremenili sme ich.




HK 36 Skalica - HC Slovan Bratislava 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)

Góly: 10. Lušňák (Obdržálek, T. Višňovský), 59. Pálffy - 7. A. Kudrna (M. Bakoš), 30. Štajnoch (Kukumberg, A. Kudrna), 31. Šatan (Kukumberg, Bulík), 39. Balej (D. Skokan, Dobroň)
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Brath, M. Novák, 2534 divákov

Zostavy:
Skalica: Lakosil (40.Tomek) - Vyrůbalík, Šmach, Jaborník, Kloz, Gula, Bučka, Magušin - Jankovič - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, T. Višňovský, Lušňák - Kutálek, Šátek, Holovič - Klejna, T. Mikúš, R. Konečný
Slovan: Konrád - Dobroň, Švárny, Jass, I. Ďatelinka, Štajnoch, Bohunický - Frühauff - Kukumberg, Šatan, M. Hudec - Bulík, Lipiansky, L. Hudáček - Balej, M. Macho, D. Skokan - M. Bakoš, Preisinger, A. Kudrna

Stretnutie medzi favorizovaným Slovanom a Skalicou sa začalo väčšou aktivitou hostí. V 7. min prihral M. Bakoš presne Kudrnovi a ten poľahky zakončil - 0:1. Skalické družstvo sa však vzápätí vzchopilo a o vyrovnávajúci gól sa postaral už v 10. min Lušňák presnou strelou k žŕdke. V 12. min zneškodnil veľkú príležitosť Skaličanov gólman Slovana Konrád, na opačnom konci ihriska v 16. min M. Hudec tesne minul bránku.

Prvá polovica druhého dejstva sa vyznačovala kvalitnou hrou oboch mužstiev. Nádeje domácemu tímu na vedenie "vzal" Štajnoch delovkou od modrej ponad Lakosilovo pravé rameno, hneď v ďalšej minúte pridal Šatan tretí gól. Krátko pred koncom prostrednej časti hry osamotený Balej zblízka upravil na 1:4.

Skaličania, ktorí nastúpili do tretej tretiny s náhradným brankárom Tomekom, sa viackrát snažili dostať súpera pod tlak. Pozorná obrana Slovana však nepripustila nijaký zvrat, Pálffyho gól v závere súboja znamenal len kozmetickú úpravu výsledku.

Hlasy:
Peter Oremus (tréner Skalice): "Mali sme byť efektívnejší, ak chcete zdolať Slovan, musíte premeniť viac šancí. Dať dva góly je málo. Zápas sa zlomil, keď sme v priebehu dvadsiatich sekúnd druhej tretiny inkasovali dvakrát."
Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "Videli sme korektný hokej pred skvelým publikom, Skalica hrala veľmi slušne. O víťazovi rozhodla druhá tretina, strelili sme viac gólov. Verím, že budeme pokračovať v takýchto výkonoch."





MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 1:2 po samostatných nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 22. Róbert Huna (Houdek) - 32. Galamboš, rozhodujúci samostatný nájazd Zeliska
Vylúčení: 4:2 na 2 min, Drgoň (Martin) 2+10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: T. Grečko - M. Valach, Gavalier, 1431 divákov

Zostavy:
Žilina: M. Laco - Houdek, Ďurkech, Krčula, Dlouhý, Staňo, Kudělka - V. Nemec, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, Hreus, T. Sýkora - M. Drevenák, P. Sivák, Stupka
Martin: Volentier - Brcko, Hriňa, Drgoň, I. Rúfus, Matejka, Flamík - J. Markovič, Galamboš, Važan - Vartovník, Zeliska, Kriška - Macejka, Murček, Sobota - Ižvolt, Drotár, Škumát

Susedské derby sa vďaka fanúšikom začalo v búrlivej atmosfére. Hralo sa síce vo svižnom tempe, ale v priebehu prvých desiatich minút si ani jedno z mužstiev neutvorilo príležitosť na strelenie gólu. Žilinčania v úvode druhej časti však využili presilovú hru, keď strelu obrancu Houdeka tečoval Róbert Huna - 1:0. Zvýšiť skóre v prospech domácich mohol kapitán Hreus, ale Volentier bol pozorný. Na druhej strane nevyšla šanca na vyrovnanie hosťujúcemu Murčekovi.

V polovici stretnutia, keď sedel na trestnej lavici hosťujúci Hriňa, domáci obranca Dlouhý urobil chybu na útočnej modrej a Galamboš z protiútoku vyrovnal. Skóre sa mohlo meniť v 35. min, no strelec prvého gólu Róbert Huna mieril len do Volentierových betónov. Žilina sa mohla ujať vedenia v poslednej minúte druhej tretiny, keď z ľavej strany dobre vystrelil Sivák, odrazený puk sa dostal k Drevenákovi, avšak ten namieril iba do žŕdky opustenej bránky.

V záverečnej časti hry obidve mužstvá vychádzali zo zabezpečenej obrany a v rovnakom trende hrali aj v predĺžení. V samostatných nájazdoch boli strelecky disponovanejší hostia, keď už prvý z nich zo Zeliskovej hokejky sa neskôr ukázal ako víťazný.

Hlasy:
Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny): "Keď nedáme góly, nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Škoda pre nás, že hráči, ktorí v uplynulých sezónach mali na svojom konte 40 či 50 bodov, vychádzajú naprázdno. Prvá tretina nám nevyšla podľa predstáv. Viac príležitostí sme mali v druhej dvadsaťminútovke, no nepridali sme druhý gól. Vyvrcholením našej streleckej neefektivity boli samostatné nájazdy, keď sme nepremenili ani jeden z nich."
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Diváci nevideli zápas, aký sa očakáva od derby. Všetci sme vedeli, o čo hráme. Teraz bol dôležitý aj bod a tomu sme prispôsobili taktiku. Snažili sme sa nedostať gól a hrať na remízu. Hráči si musia uvedomiť, že hokej sa hrá aj smerom dozadu, čo v dnešnom zápase splnili. Po inkasovanom góle sme vyrovnali a priznám sa, sústredili sme sa na predĺženie, a potom sme uspeli v samostatných nájazdoch.






HKm Zvolen - Dukla Trenčín 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 16. M. Filo (Radulay), 28. J. Gašparovič (Sojčík, Trefný), 53. R. Tvrdoň
Vylúčení: 9:7 na 2 min, Marek Slovák 2+10 za nešportové správanie, Vantroba (obaja Zvolen) 2+10 za napadnutie hlavy a krku, presilovky 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: R. Lauff, M. Korba, P. Korba, 1513 divákov

Zostavy:
Zvolen: Škrečko - J. Mucha, Juraško, Bronilla, Ďaloga, Vantroba, Hraško, Ťavoda, Šiška - Otčenáš, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, M. Čurilla, Brabenec - Zuzin, M. Jurík, Škvaridlo - Leskovjanský, Sikela, Méry
Trenčín: V. Kováč - Martin Chovan, E. Bednár, Gabriš, Hlubuček, Bolf, Trefný, Štindl, Imrich - Pardavý, A. Šťastný, T. Melichárek - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - O. Mikula, Sojčík, R. Lelkeš - Radulay, M. Daňo, M. Filo

Úvod zápasu síce patril domácim hokejistom, ale Ďaloga ani Hraško nenašli recept na Kováča. V 7. minúte sa do prvej vážnejšej šance dostali hostia, no Gašaprovič neuspel pred Škrečkom. V 16. minúte Radulay nahodil ľahký puk od modrej, zvolenský brankár ho neudržal, čo využil M. Filo - 0:1.

V závere tretiny mal vyrovnávajúci gól na hokejke Škvaridlo, ale nepodarilo sa mu prestrčiť puk za trenčianskeho gólmana. V druhej tretine boli nebezpečnejší hostia, v presilovke Hlubuček, Tvrdoň a najmä Sojčík, ktorý sa zoči-voči Škrečkovi nepresadil.

Brankár Zvolena však urobil aj druhú chybu, po ktorej domáci pykali V oslabení vystrelil od modrej Trefný, Škrečko puk nezachytil, z dorážky ťažil Sojčík a Gašparovič upravil zblízka na 0:2.

Domáci potom hrozili, ale nevedeli sa presadiť. V 29. minúte po Škvaridlovej strele Kováč nevedel kde je puk, v 32. min neprekonal brankára hostí M. Jurík a potom neuspel ani Marek Slovák. Aj na začiatku tretej tretiny mal šancu znížiť nepriaznivý stav ten istý hráč, no nepresadil sa z blízka. V 49. min sa na opačnej strane ocitol v šanci Pardavý, no trafil len do Škrečka. Zvolenčania potom nevyužili deväťnásťsekundovú presilovku o dvoch hráčov a v 53. min pykali, keď v hre štyroch proti štyrom predviedol peknú individuálnu akciu R. Tvrdoň, rutinérsky zakončil na konečných 3:0.

© WEBNOVINY