Main Content

Legenda Realu Madrid sa obula do Guardiolu: Jeho tím nebol najlepší

sobota, 2. február 2019 09:49 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: YouTube

Nenávisť medzi Barcelonou a Realom Madrid je večná. Niekedy k nej prispejú aj osobnosti, od ktorých sa to na prvý pohľad nečaká. Jednou z nich je ikona Bieleho Baletu, uznávaný Emiliano Butragueňo.

Realu Madrid sa v tejto sezóne nedarí podľa predstáv a zo všetkých strán počúva kritiku. To sa ale nepáči Emilianovi Butragueňovi, legende Bieleho Baletu, ktorá dodnes pracuje v štruktúrach klubu z hlavného mesta Španielska. „V tejto sezóne sú najlepší Juventus, Bayern Mníchov a Barcelona,“ začal svoj prehovor. Jeho slová priniesol denník Marca.

„Každý rok dokážu vyhrať ligu, každý rok bojujú o triumf v pohári, vždy sú v hre,“ pokračoval. Následne sa Butragueňo obul do kouča Manchestru City Pepa Guardiolu, ktorý nedávno prehlásil, že najlepším tímom histórie bol jeho barcelonský dreamtam spred takmer dekády.

„V histórii existuje len jeden tím, ktorý bol o kúsok lepší ako je súčasný Real Madrid. Bol to Real Madrid, v ktorom hrával Alfredo Di Stefano, tím, ktorý vyhral ligu majstrov päťkrát za sebou. To sa nepodarilo nikomu inému,“ soptil. „Kto teda dosiahol viac?“ opýtal sa Butragueňo na záver.