Main Content

VIDEO: Monacké kniežatá sa konečne dočkali: Fábregas rozjasal domáce tribúny

nedeľa, 3. február 2019 15:25 | Autor: TASR

Ilustračné foto
Ilustračné foto | zdroj: © TASR

Monako 3. februára (TASR) - Futbalisti francúzskeho AS Monaco zvíťazili v sobotňajšom zápase 23. kola Ligue 1 na domácej pôde nad FC Toulouse 2:1. Pre hráčov domácich ide o prvú ligovú výhru od 4. decembra, keď zvíťazili na pôde Amiens 2:0.

O prvý presný zásah duelu sa postaral v 15. minúte stredopoliar domácich Aleksandr Golovin. Do polčasu sa však išlo za nerozhodného stavu, keď už v 20. minúte vyrovnal za hostí obranca Christopher Jullien. O víťazstvo domácich sa postaral v 62. minúte Cesc Fábregas. Pre tridsaťjedenročného Španiela to bol prvý presný zásah v drese "kniežat" po januárovom prestupe z londýnskej Chelsea.

Staronový kouč AS Leonard Jardim si tak na konto pripísal prvé víťazstvo po tom, ako sa uplynulý týždeň opäť vrátil na lavičku Monaka, keď nahradil Thierryho Henryho. Pre Monaco to bol v Ligue 1 tiež prvý domáci víťazný zápas aktuálnej sezóny. "Každý vie o tom, aké ťažké je tak dlhú dobu nezvíťaziť na domácom štadióne. Preto sú hráči teraz šťastní, dnes sa skvele prejavili ich zručnosti," povedal po zápase Jardim.

Monaco sa aktuálne nachádza na zostupovej 18. priečke Ligue 1 o skóre za Caen, ktoré má však zápas k dobru.