Main Content

Novinky z futbalového sveta (1.10.)

sobota, 1. október 2011 19:11 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (1.10.)
Novinky z futbalového sveta (1.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Čistky v Slovane

Belasí  nepredviedli v dobrom svetle ani v druhom zápase v skupine Európskej Ligy, keď prehrali v Salzburgu zahanbujúco 0-3. Kouč slovenského majstra Vladimír Weiss prezradil, že troch hráčov preradí do B tímu a ak sa situácia nezlepši  pôjdu aj ďalší. Mená však tréner Slovana konkretizovať zatiaľ nechcel.

Fabregas sa zranil

Cesc Fabregas zapadol po príchode z Arsenalu do Barcelony úplne ideálne a spolu so svojimi spoluhráčmi mu to naozaj klapalo. Špílmacher s číslom 4 však bude musieť na futbal zabudnúť minimálne na tri týždne, pretože na dnešnom tréningu si poranil stehenný sval.

Llorente krotí nadšenie

Ofenzívna hviezda Athletica Bilbao, ktorý je zároveň súperom Slovana v F skupine Európskej Ligy, krotí nadšenie na severe Španielska, ktoré vypuklo po štvrtkovom víťazstve Baskov nad parížskym PSG. Podľa Llorenteho musí Athletic konečne zabrať aj v domácej La Lige, pretože práve táto súťaž je preň v tejto sezóne prvoradá.

Tévez sa neospravedlní

Včera sme vám priniesli správu o astronomickej pokute, ktorú si „vyslúžil“ Carlos Tévez v utorkovom zápase Ligy Majstrov proti Bayernu Mníchov, keď odmietol nastúpiť na zápas v drese Citizens. Tevéz dnes vyhlásil, že sa za svoj priestupok neospravedlní, keďže je presvedčený , že žiadnu chybu neurobil.

Žreb Slovnaft Cupu

Slovenský pohár, ktorý od tejto sezóny nesie meno Slovnaft Cup sa dostal už do svojej štvrťfinálovej fázy, ktorá je na programe na budúcu jar. Žreb štvrťfinálových dvojíc je na programe vo štvrtok 6.10. Dohrať sa totiž musí ešte duel Trenčínu so Slovanom.