Main Content

Bayern a Manchester United sa pobijú o defenzívnu hviezdu

streda, 6. február 2019 17:07 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United
Manchester United | zdroj: Pixabay.com

Nemecké médiá informujú, že Bayern a Manchester United sa budú snažiť o zisk obrancu, pričom prestupová cena môže dosiahnuť aj viac ako 50 miliónov eur. 

I keď sa prestupové obdobie skončilo len pred pár dňami, nemecký plátok BILD informuje, že Bayern Mníchov aj Manchester United majú eminentný záujem o služby mladého obrancu menom Dayot Upamecano. Robustný francúzsky reprezentant do 21 rokov má síce len 20 rokov, no pre nemecké Lipsko je oporným hráčom. Defenzívne ladený obranca respektíve stredopoliar sa dostal premiérovo do povedomia v lete 2015, kedy prestúpil do rakúskeho Salzburgu. Po roku a pol sa už však sťahoval do známejšieho klubu pod vedením spoločnosti Red Bull. Stálica v základnej zostave klubu z východného Nemecka postupne zaujala viacero záujemcov, pričom v hre sú desiatky miliónov eur. 

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Google

Najvážnejším záujemcom je aj podľa informácie športovej sekcie plátu BILD mníchovský Bayern. „Die Rotten“ v lete chystajú veľkú prestavbu kádru, ktorá sa má zamerať najmä na omladenie kádru FCB. Bavori sa už dohodli s Upamecanovim krajanom, Benjaminom Pavardom, no podľa správ médií chce vedenie priviesť aj univerzálnu 20-ročnú hviezdu z konkurenčného Lipska. Pre Bayern by cena za mladú hviezdu mohla byť ešte väčšia práve kvôli ligovej konkurencii, čo by tak mohol využiť druhý spomínaný záujemca, Manchester United.

Zverenci Ole Gunnara Solskjaera hrajú posledných 10 zápasov v perfektnej forme a klub doposiaľ pod vedením nórskeho trénera neprehral. Napriek aktuálnej kvalitnej forme chce však vedenie vylepšiť defenzívu, ktorá častokrát chybuje. Odpoveďou na tieto problémy by tak mohol byť robustný a zároveň pohyblivý mladý stopér s perfektným čítaním hry, ktorý si taktiež vie kvalitne plniť defenzívne povinnosti. 20-ročný Upamecano by tak mohol posilniť Manchester United za približne 50-60 miliónov eur.