Main Content

Krištofič pred duelom s Kozmom: Na Islande trénuje s koučom McGregora

štvrtok, 7. február 2019 09:51 | Autor: Jakub Vaverka

Samuel Pirát Krištofič
Samuel Pirát Krištofič | zdroj: Instagram

Už 16.marca nás čaká podujatie Oktagon 11, ktorého hlavným zápasom bude súboj o titul medzi slovenským MMA bojovníkom Samuelom Krištofičom a českým držiteľom opasku Davidom Kozmom. Pirát nechce nič nechať na náhodu a úspechu podriaďuje všetko.

Samuel Krištofič začne v marci novú kariérnu kapitolu, prechádza do welterovej kategórie, pričom hneď na úvod dostal šancu bojovať o opasok organizácie Oktagon. Súperom mu bude Čech David Kozma, ktorý sa netají tým, že Piráta nemá v láske. V minulom roku vyhral päť zápasov z piatich, a teda Krištofič vie, že sa musí na svojho súpera veľmi poctivo pripraviť.

Kto víťaza druhej Oktagon výzvy sleduje na sociálnych sieťach, môže vidieť ako prakticky každodenne drie na tom, aby bol 16.3 v Ostrave v čo najlepšej forme. Tento Bratislavčan sa pripravuje predovšetkým v domácich podmienkach, ale pred ostro sledovaným duelom sa rozhodol, že zmení prostredie. Odletel teda na Island, na kemp do telocvične s veľavravným menom - Mjölnir MMA (Mjölnir znamená v severskej mytológii magické kladivo, ktoré patrilo Thorovi - vládcovi hromu a synovi Odina). 

V tejto telocvični spolupracuje s doterajším trénerom Conora McGregora Johnom Kavanaghom, ktorý bol pri všetkých veľkých úspechoch najznámejšieho bojovníka v histórii MMA. Okrem Kavanagha sa Krištofič stretol napríklad aj s Gunnarom Nelsonom, McGregorovým kamarátom, ktorý bude patriť medzi hlavné tváre marcového podujatie UFC London. Krištofič mal pôvodne za Kavanghom cestovať do Dublinu, kde mali dohodnuté spoločné tréningy, ale vzhľadom, že slávny kouč sa práve nachádzal s Nelsonom na Islande, Pirát zvolil cestu na sever Európy.

"Kemp je v plnom prúde a pre mňa obrovská škola. Noví ľudia, nové prostredie, úžasná energia! Mam možnosť trénovať v špičkovom svetovom gyme, pod špičkovým svetovým trénerom a sparujem so zápasníkmi z elitných svetových organizácií. Som životu vďačný za túto možnosť! Šťastný za to, že život neprežívam, ale môžem napredovať v športe ktorý milujem," napísal Pirát na svoj profil na sociálnej sieti Instagram.