Main Content

Novinky z futbalového sveta (2.10.)

nedeľa, 2. október 2011 18:27 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (2.10.)
Novinky z futbalového sveta (2.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Nepriestrelný Neuer

Keď pred sezónou prichádzal brankár Manuel Neuer zo Schalke do Bayernu za vyše 20  miliónov eur mnohí neprajníci tvrdili, že sú to len zbytočne vyhodené peniaze. Ako sa však časom ukazuje, tak táto investícia sa Bavorom naozaj vypláca, keďže Neuer neinkasoval už vyše 1000 minút.

Suverénny Neapol

Vo včerajšom šlágri Serie A medzi Interom Miláno a Neapolom sa očakával vyrovnaný a otvorený futbal. Zápas však vyznel oveľa lepšie pre SSC, ktoré vypálilo Interu rybník a vyhralo 3-0. Slovenský záložník Marek Hamšík nepremenil v úvode prvého polčasu penaltu, no v závere duelu skóroval.

Tévez, Tévez, Tévez

Aj tretí deň za sebou nemôžeme opomenúť argentínskeho búrliváka Carlosa Téveza, ktorého utorkový priestupok už snáď ani netreba opakovať. Najnovšie sa ľady pohli aj v klube, keď už bývalé Argentínčanovo číslo 32 dostal  náhradný brankár Costel Pantilimon.

Mak zahviezdil

Slovenský reprezentant do 21 rokov Róbert Mak sa vo včerajšom bundesligovom kole predviedol vo výbornom svetle, keď v súboji s Maiznom, ktorý skončil 3-3 skóroval a pripísal si aj jednu gólovú prihrávku.

Machačkala opäť prekvapuje

Ruský tím Anzi Machačkala na seba v lete upozornil potenciou na prestupovom trhu a vplyvní majitelia tohto mužstva o sebe opäť dávajú vedieť. Anzi potrebuje nového trénera a medzi hlavnými adeptmi na tento post sa objavili aj mená bývalého trénera Chelsea Avraam Granta a dokonca aj súčasného lodivoda Realu Madrid Josého Mourinha.

Manchester United s novým rekordom

Tvrdiť, že Manchester United je momentálne najsilnejším tímom na svete na domácej pôde by nemuselo byť v súčasnosti príliš odvážne. Červení diabli totiž vyhrali posledných 19 domácich stretnutí v rade, čím vytvorili nový klubový rekord.

Ferguson ešte tri alebo štyri sezóny

Alex Ferguson prezradil, že by chcel viesť mužstvo Red Devils ešte v minimálne troch až štyroch nasledujúcich sezónach. Po jeho odchode z mužstva by chcel zanechať na Old Trafforde mladý a perspektívny káder, ktorý bude vyhrávať trofeje aj pod vedením jeho nástupcu.