Main Content

Barcelona stanovila cenu za Rakitiča: V hre sú najmä dva kluby

piatok, 15. február 2019 20:05 | Autor: Timotej Gašper

Ivan Rakitič
Ivan Rakitič | zdroj: TASR

Španielske médiá informujú, že katalánsky veľkoklub bude v lete rokovať o predaji chorvátskeho stredopoliara, o ktorého sa bijú najmä dva kluby.

Plátok Sport informuje, že Ivan Rakitič kope na štadióne Camp Nou svoje posledné mesiace. Chorvátska hviezda, ktorá sa svojimi výkonmi výrazne pričinila o účasť „Vatreni“ vo finále Majstrovstiev sveta v Rusku v lete 2018, je na základe viacerých mediálnych správ pripravená odísť do Nemecka alebo Anglicka. 30-ročný stredopoliar je v kádri FCB už od leta 2014, pričom ešte tri roky predtým hrával v Španielsku za Sevillu. O Rakitičovi a prestupe do Bundesligy respektíve Premier League a veľa písalo už aj v lete, no vtedy vyvrátil odchod samotný hráč so slovami: „Žiaden záujemca mi nemôže aktuálne ponúknuť lepšie podmienky, aké mám od Barcelony, som tu šťastný a ostávam,“uviedol Ivan, o ktorého sa bil Bayern, Paríž Saint-Germain, Inter Miláno, Manchester United či Tottenham. 

Správa od Sportu, ktorý sa zaoberá primárne situáciou v FC Barcelona dodáva, že v lete nemal v záujme prísť o skúseného stredopoliara ani samotný klub, čo však už nemá platiť v nasledujúcom prestupovom období. Barca sa totižto v zime dohodla s mladou senzáciou z Holandska, Frenkiem de Jongom, ktorý príde do metropoly Katalánska za astronomických 75 miliónov eur. Z vyššie spomenutých celkov ostali v užšom kontakte s hráčom a jeho zástupcom dvaja záujemcovia- Bayern Mníchov a Manchester United. Mníchovský klub chystá v lete výraznú kádrovú premenu a i keď Rakitič oslávi už v marci 31.narodeniny, tréner Niko Kovač má mať o svojho krajana napriek tomu výrazný záujem. Ivan je schopný hru tvoriť i usmerňovať a taktiež si vie plniť povinnosti defenzívneho štítu a vykonávať tak častokrát neviditeľnú „špinavú prácu“. Tieto aj ostatné plusy rodáka zo Švajčiarska z neho robia žiadaného hráča, ktorý taktiež disponuje bohatými skúsenosťami z najvyššej možnej úrovne. 

Vietor v kabíne pravdepodobne čaká aj Manchester United. Vedenie klubu stále nie je úplne rozhodnuté, či klub povedie Ole Gunnar Solskjaer alebo iný tréner a teda sú mierne trpezliví aj ohľadom posíl. Podľa správ portálu Sport je však Rakitič napriek tomu na zozname „Red Devils“, ktorí sa teda pustia do prestupového boja s Bayernom a cena činí 65 miliónov eur.