Main Content

Novinky z futbalového sveta (5.10.)

streda, 5. október 2011 21:29 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (5.10.)
Novinky z futbalového sveta (5.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Na čele stále Barcelona

Na čele rebríčka IIHFS je stále katalánsky veľkoklub FC Barcelona. Na druhom mieste mu sekunduje najväčší rival z Realu Madrid, bronzovú priečku obsadil Manchester United, štvrté je Porto a prvú päťku prekvapivo uzatvára nemecké Schalke. Slovenské tímy by ste v prvej stovke hľadali márne. Slovan je na 128. pozícii, Trnava na 176. a MŠK Žilina na 330. pozícii.  Zaujímavosťou je, že žlto- zeleným patrilo pred rokom 101. miesto.

Iniesta je fit

Odchovanec a jeden z najdôležitejších hráčov Blaugranas je späť. Andrés Iniesta sa zotavil z nepríjemného zranenia a Pepovi Guardiolovi tak môže byť k dispozícii na tretie kolo Ligy Majstrov proti Plzni.

Tévez opäť úraduje

Aké by to už boli novinky, keby sme nespomenuli Carlosa Téveza. Najnovšie na povrch vyplávala informácia, že problémový útočník Citizens plánuje návrat do Argentíny.  Samotný hráč tieto informácie poprel, preto je všetko o to divnejšie. Tevéz totiž počas leta túžil po návrate do rodnej krajiny.

Yakin končí

Naturalizovaný švajčiarsky reprezentant Hakan Yakin sa rozhodol, že ukončí reprezentačnú kariéru. Svojim postojom tak spôsobil vo vlasti naozaj veľký rozruch, pretože vo svojich 34 rokoch patril k najskúsenejším hráčom Helvétskeho kríža.

Vypredané !

Pred jedným z najdôležitejších zápasov slovenskej reprezentácie v histórii sa objavila naozaj potešiteľná správa. Štadión Pod Dubňom, na ktorom je vždy dobrá atmosféra, bude na zápas našich s Ruskom vypredaný do posledného miesta. Treba už len dúfať, že slovenskí reprezentanti zlomia nešťastie, ktoré ich sprevádza na tomto štadióne od roku 2009.