Main Content

NHL: Marián Hossa: "V tejto sezóne chcem lepší koniec"

piatok, 16. apríl 2010 13:39 | Autor: TASR

NHL: Marián Hossa: "V tejto sezóne chcem lepší koniec"
NHL: Marián Hossa: "V tejto sezóne chcem lepší koniec" | zdroj: SITA

V piatok odštartuje posledná séria 1. kola play-off bojov o hokejový Stanleyho pohár, v ktorej nastúpi Chicago proti Nashville.

Aj pre slovenského krídelníka Blackhawks Mariána Hossu sa tak začína cesta, ktorú by rád korunoval podobne ako v posledných dvoch ročníkoch účasťou vo finále, no na rozdiel od minulých rokov aj s víťaznou bodkou.

"Pred rokom mi s Detroitom vo finále proti Pittsburghu chýbal gól. Bol to ťažký finiš a na konci veľké sklamanie. Takže v tejto sezóne chcem lepší koniec,"
povedal pre ESPN Hossa, ktorý vlani 1. júla podpísal s Blackhawks 12-ročnú zmluvu na 62,8 milióna dolárov.

Pred rokom Hossov Detroit ukončil nádeje Chicaga tesne pod vrcholom, keď ho vyradil vo finále Západnej konferencie. "Chicago absolvovalo minulú sezónu v play-off veľkú jazdu. Všetci veríme, že v tomto roku nás čaká ešte lepšia a dlhšia jazda," poznamenal Hossa, ktorý v základnej časti nazbieral v 57 zápasoch 51 bodov za 24 gólov a 27 asistencií a na margo prvej prekážky "predátorov" z Nashvillu dodal: "Samozrejme sme favoritmi a urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní. Očakávania sú vysoké, teším sa na začiatok."

SITA