Main Content

Preview: Slovenská Corgoň liga, 28. kolo: Celý víkendový program

piatok, 16. apríl 2010 14:14 | Autor: Štefan Álló

Preview: Slovenská Corgoň liga, 28. kolo: Celý víkendový program
Preview: Slovenská Corgoň liga, 28. kolo: Celý víkendový program

Po daždivom týždni k nám prichádza 28. kolo Corgoň ligy. Podľa hlásení na víkend má byť pekné slnečné počasie, čo by vyhovovalo najmä podmočeným terénom. Na začiatku zápasov si mužstvá minútou ticha uctia obete leteckej katastrofy, pri ktorej 10. apríla zahynul poľský prezident s manželkou a ďalší významní predstavitelia tejto krajiny.

Poďme však na veselšiu tému, prečítajte si naše predzápasové analýzy 28. Kola Corgoň ligy: 

FC Nitra – 1. FC Tatran Prešov

V zápase sa stretnú mužstvá, ktoré vyšli v minulom kole bodovo naprázdno. Nitra prehrala na pôde Petržalky, naopak Prešov podľahol na domácej pôde Banskej Bystrici. Mužstvo spod Zobora prehrávalo na Pasienkoch v 23. minúte už 3:0 ale dvoma gólmi útočníka Ráka zdramatizovalo koniec zápasu. Na margo tohto zápasu si musíme pripomenúť dve fakty. Róbert Rák strelil najkrajší gól kola, keď nádhernou strelou z 25m trafil pravý horný roh Petržalskej brány. Taktiež sa tento urastený útočník s 15 gólmi usadil čele ligových kanonierov.

Prešovčania nemajú veľa dôvodov na radosť. Po trojzápasovej víťaznej šnúre prišli dve kolá bez bodového zisku. Najprv prehrali na Žitnom ostrove proti mužstvu DAC a teraz v poslednom kole proti Dukle. Ak hráči Prešova chcú opäť bodovať v súťažnom zápase, musia sa z posledných prehier spamätať.

Začiatok zápasu: sobota, 17. apríl,   17:30
Náš tip: 1
 

FK Senica – FK DAC 1904 Dunajská Streda

Sprievodnou akciou stretnutia bude priateľský futbalový zápas fanúšikov oboch klubov. Zdôrazňujeme, táto akcia medzi fanúšikovskými tábormi je na Slovensku jedinečná, keďže sa to ešte v minulosti nestalo. Fankluby oboch mužstiev si už zmerali sily pred jesenným zápasom v Dunajskej Strede, kde sa rodila spravodlivá remíza 10:10. Kiežby bolo takýchto akcií viac.
Mužstvo Senice v poslednom kole senzačne zvíťazilo na pôde Trnavy. Vďaka získaným trom bodom postúpili v tabuľke o jedno miesto vyššie, práve na úkor zdolaného Spartaka. Na jar sa prvý krát zapísal do streleckej listiny aj Juraj Piroška, keď z nádhernej strely z priameho kopu prekonal brankára Trnavy.
V posledných dňoch to v klube DAC vrie. Na hladinu sa dostali informácie o finančných problémoch a o nevyplatených dlhoch voči hráčom. Do mužstva sa vrátil stredopoliar Halimi, a obranca Majus, avšak v zostave sa neobjavia hráči  Seelaus a  Kazlauskas za 8 resp. 4 žlté karty, ďalej Ján Marcin a Sladjani Pajič za trest. Ako budú vplývať vnútroklubové problémy na psychiku hráčov, to sa ukáže až v zápase.

Začiatok zápasu:  sobota, 17. apríl,   19:30
Náš tip: 1X





ŠK Slovan Bratislava – MFK Petržalka

Úradujúci majster stratil v posledných dvoch kolách až 5 bodov a vďaka zaváhaniam ľahko môže prísť o titul. Hráči Slovana sa herne trápia, o čom sme a mohli presvedčiť v poslednom kole. Na pôde Ružomberka zlyhalo celé mužstvo, to domáci hráči využili a zvíťazili nad Slovanom 2:0.

Hráči Petržalky dosiahli prvé jarné víťazstvo a zvýšili pred poslednými Košicami náskok na päť bodov. Táto výhra zvýšila sebavedomie hráčov a na Pasienkoch chcú určite potrápiť favorizovaný Slovan.  

Začiatok zápasu: sobota, 17. apríl,   17:30
Náš tip: 1


Spartak Trnava – MFK Košice

Spartak ťahá trojzápasovú sériu prehier, naposledy prehrali pred vlastným publikom s mužstvom Senice 1:2. Útechou môže byť jednogólové pohárové víťazstvo na pôde Dunajskej Stredy.
Košičania utrpeli prvú prehru v jarnej časti, po 3 prehrách a 4 víťazstvách. Brankár Lopez dostal od hráčov Žiliny štvorgólú porciu, zatiaľ najvyššiu v lige. V zápase so Žilinou sa ukázalo, ktoré mužstvo bojuje o záchranu, a ktoré o titul. Ani v Trnave to nebude pre hráčov Košíc ľahké, keďže domáci chcú odčiniť poslednú prehru. Či bude na štadióne tradičný trnavský kotol, necháme na fanúšikov.
 
Začiatok zápasu: sobota, 17. apríl,   17:30
Náš tip: 1X


MŠK Žilina – MFK Ružomberok

Žilinčania v poslednom kole skvelým výkonom porazili posledné Košice a vďaka prehre Slovana si vytvorili 3 bodový náskok v tabuľke. V prípade ďalšieho zaváhania belasých môže byť titul na dosah. Z domácej zostavy bude chýbať najlepší strelec mužstva, Ivan Lietava, ktorý musí pauzovať 2 zápasy za osem žltých kariet.

Ružomberok bol práve tým mužstvom, ktoré porazilo v minulom kole bratislavský Slovan, a pomohol Žiline k zvýšeniu náskoku na čele tabuľky. Teraz budú mať možnosť potrápiť aj vicemajstra.

Začiatok zápasu: nedeľa, 18. apríl,   14:30
Náš tip: 1


Dukla Banská Bystrica – MFK Dubnica

Dukla v posledných dvoch zápasoch získala plný počet bodov a pritom neinkasovala. Mužstvo nakoplo víťazstvo proti Petržalke a hernú pohodu preniesli aj do zápasu s Prešovom.

Hráči Dubnice v dôležitom „šesťbodovom“ zápase s Dunajskou Stredou z množstva vypracovaných šancí zahodili aj nemožné. Ukázalo sa, že v mladom kádri chýba ozajstný vodca, ktorý by prevzal zodpovednosť v dôležitých momentoch. Strata bodov môže mrzieť, hlavne po toľkých nevyužitých šanciach.
V prospech Dukly hovorí domáce prostredie i zlepšujúce výkony hráčov ako Seye a Ďuriš.

Začiatok zápasu: sobota, 17. apríl,   17:30
Náš tip: 1