Main Content

Ako sa Barcelona pripravuje na Messiho koniec? Prezident prehovoril

piatok, 15. marec 2019 08:30 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Leo Messi patrí medzi najlepších futbalistov nielen súčasnosti, ale aj histórie. Argentínčan vyráža fanúšikom dych po celom svete, ale má už 31 rokov a nebude hrať večne. Šéfovia FC Barcelona si túto skutočnosť uvedomujú.

Prezident FC Barcelona José Maria Bartomeu nie je naivný, vie, že Lionel Messi, ktorý má 31 rokov nebude hrať futbal večne. I keď by si to zrejme želal, musí pomaly klub, ktorý vedie, pripraviť na deň, keď päťnásobný víťaz Zlatej lopty definitívne zavesí kopačky na klinec. Faktom je, že šéfovia španielskeho majstra sa na túto situáciu už začali pripravovať.

„Viem, že Lionel Messi jedného dňa prestane hrať. Verím, že to bude až za štyri alebo päť rokov, ale je našou úlohou pripraviť klub na budúcnosť,“ rozhovoril sa Bartomeu v interview pre britskú televíziu ​BBC Sport.  

„Preto sme sa rozhodli do klubu priviesť mladých a talentovaných hráčov ako Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho či Frenkie De Jong. Musíme pokračovať v úspešnom ťažení,“ povedal prezident Blaugranas. V zime navyše Katalánci doviedli z Toulouse talentovaného Todiba.

„Byť prezidentom FC Barcelona je pre mňa skutočnou poctou. Jednou z najlepších úloh mojej funkcie je možnosť pomáhať mladým hráčom z našej akadémie a taktiež cestovanie za mladíkmi, ktorých by sme mohli získať,“ hovorí Bartomeu. „Napríklad, keď som si myslel, že v prípade De Jonga je možnosť, že by sa s nami nedohodol, sadol som na lietadlo a išli sme za ním.“