Main Content

Alexis dostane ponuku na reštart: Musí však pristúpiť na výraznú zmenu

pondelok, 18. marec 2019 14:31 | Autor: Timotej Gašper

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: TASR

Čilský futbalista je v Manchestri United radený k menej potrebným hráčom, no už v lete môže podľa talianskych médií odísť a pokračovať v novom klube. 

Zatiaľ čo v Arsenale bol najlepším hráčom, v Manchestri United sa dravý krídelník nevie naštartovať. Alexis Sánchez prišiel na Old Trafford v januári 2018 ako vysnená posila Joseho Mourinha a očakávalo sa, že ofenzíva „Red Devils“ s ním naberie úplne nový rozmer. Realita však vyzerala úplne inak. Čilský reprezentant nedokázal nadviazať na formu z londýnskeho celku a postupne vymenil trávnik za lavičku náhradníkov, pričom začal taktiež laborovať so zraneniami. Vo veľkom sa spomínal odchod v lete 2018, no Alexis zotrval s nádejou, že sezóne 18/19 bude vydarenejšia. Ani tento predpoklad sa nevydaril, za čo hovoria len 2 góly a 4 asistencie počas 1144 odohraných minút. Ofenzívnemu univerzálovi však verí aj tréner Ole Gunnar Solskjaer: „Alexis je odovzdaný muž, ktorý miluje futbal. Robí všetko preto, aby sa dostal do formy a každému ukázal to najlepšie zo seba.“

Aktuálne zranený čilský futbalista je teda odhodlaný vydobyť si na Old Trafford rešpekt, no do hry má vstúpiť vážny záujem Juventusu. Správa od talianskeho plátku Calciomercato informuje, že taliansky gigant má v pláne bojovať o služby 30-ročného Alexisa s vierou, že v Taliansku dokáže nabrať stratenú formu. Zatiaľ nie je jasné, či má taliansky majster záujem o hosťovanie ale trvalý prestup. Isté však je, že v prípade odchodu Alexisa do Turína by sa hviezdny krídelník musel stotožniť s výrazným znížením platu. V United má stále zmluvu na astronomických 500 tisíc libier týždenne, pričom v Juventuse by sa táto čiastka mohla zredukovať aj viac než dvojnásobne. 

Bývalý hráč Udinese, Barcelony či Arsenalu dal za 14 mesiacov v službách Manchestru United 5 gólov a pridal 9 asistencií, čo pre klub určite nie je optimálne nielen vzhľadom na jeho gigantický plat.