Main Content

Kauza Rabiot vrcholí: Jeho matka skritizovala PSG aj Neymara!

štvrtok, 21. marec 2019 13:45 | Autor: Timotej Gašper

Rabiot, Matka
Rabiot, Matka | zdroj: TASR, Instagram

Francúzsky stredopoliar mal v klube spočiatku len základné nezrovnalosti, ktoré sa však v poslednom období vyhrotili do otvorených hádok, urážok či dokonca finančných pokút. 

Začiatkom aktuálnej sezóny sa začalo špekulovať, ako bude vyzerať budúcnosť francúzskeho záložníka, ktorému plynul v Paríži Saint-Germain posledný rok zmluvy. Špekulácie o prestupe či predĺžení kontraktu sa však pomerne rýchlo zmenili na naťahovanie klubu a hráča, keďže odchovanec parížskeho klubu nemal záujem prijať akúkoľvek dohodu s viacnásobným francúzskym majstrom. Rabiot musel kvôli komplikáciám dokonca prepustiť vlastnú matku z pozície jeho agentky a v období Vianočných sviatkov sa taktiež vedenie klubu rozhodlo vyradiť 23-ročného stredného záložníka z prvého tímu, čo tréner Tuchel musel rešpektovať aj napriek kvalitám mladého záložníka. 

Po krátkom období ticha sa však kauza Rabiot opäť dostala na titulky viacerých plátkov, no tentokrát v tom hrá rolu jeho matka, Veronique. „Môj syn chce v Paríží len dotiahnuť veci do dokonalosti a nič viac. Dostal pokutu za to, že necestoval v tímom do Kataru v dobe, kedy mu umrela stará mama a jeho otec bol tiež v ťažkých zdravotných problémoch. To je vydieranie a týranie! Môj syn je v Paríži Saint-Germain väzňom!“ 

Otvorená kritika matky Adriena Rabiota vyvolala viacero reakcií, pričom väčšine z nich dáva problému za dôvod fakt, že Rabiot len naťahuje a snaží sa zo situácie vyťažiť čo najviac nez ohľadu na následky či plánu klubu PSG. Kritika na klub však ani zďaleka neupokojila nervóznu povahu Veronique Rabiotovej, ktorá okrem toho skritizovala aj Neymara a jeho výsostné postavenie vo francúzskom veľkoklube. „V Paríži Saint-Germain dávajú pokuty hráčom aj keď prídu na zraz o 6 minút neskôr (Stalo sa Rabiotovi pred zápasom s Marseille). Ale to, že zranení hráči si pokojne cestujú po svete a zúčastňujú sa karnevalov, to im nevadí,“ zhrnula naštvaná matka mladého Francúza. 

Akú bude mať kauza Rabiot dohru, nateraz nevedno, bo záujem o jeho služby má napríklad aj Manchester United či Tottenham.