Main Content

ROZHOVOR: Ruud Gullit: Chelsea stále potrebuje Luku Modriča!

streda, 12. október 2011 11:04 | Autor: Roman Bobaľ

ROZHOVOR: Ruud Gullit: Chelsea stále potrebuje Luku Modriča!
ROZHOVOR: Ruud Gullit: Chelsea stále potrebuje Luku Modriča! | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Bývalá hviezda FC Chelsea poskytla zaujímavý rozhovor prestížnemu magazínu goal.com. Voľný preklad interview, v ktorom sa dozviete veľa zaujímavého o tíme zo Stamford Bridge, prinášame našim čitateľom.



Legenda tohto londýnskeho klubu Ruud Gullit by bol veľmi šťastný, ak by sa mimoriadne talentovaný chorvátsky reprezentant Luka Modrič presťahoval takmer o 12 kilometrov zo severného Londýna bližšie k rieke Temža, lepšie povedané na Stamford Bridge.

„Chelsea potrebuje hráča akým je Luka Modrič. Blues majú veľa dobrých hráčov, avšak on má v sebe niečo, čo v tomto mužstve zatiaľ chýba. Je veľmi kreatívny, výborný v tvorbe prihrávok ... Môže byť taký dobrý ako Iniesta alebo Xavi v Barcelone,“ pochválil hráča Tottenhamu hneď na úvod rozhovoru  bývalý holandský reprezentant, ktorý v roku 1996 začal trénerskú kariéru práve s „blues“.

„Bol som prekvapený, keď Tottenham neprijal ponuku na 40 miliónov libier. Hotspur sú známy tým, že predávajú svojich hráčov len na základe dobrých a kvalitných ponúk. Myslím si, že Chelsea sa bude snažiť o prestup Luky Modriča opäť cez zimné prestupové obdobie.”

„The Blues“ mali perfektný vstup do sezóny. Po siedmich kolách sa umiestnili na treťom mieste a strácajú tri body na Manchester United a City. Na Ruuda Gullita, bývalého hráča a trénera Chelsea zapôsobilo aj to, ako hrajú hráči zo Stamford Bridge mimoriadne ofenzívne.

„Vážne veľmi rád vidím tento štýl futbalu, aký mám možnosť sledovať pod vedením Villasa Boasa. Každý chce vidieť rýchly útočný štýl hry a ešte aj s kreativitou. Chelsea bude určite bojovať o titul v Lige majstrov aj v Premier league.“

„Nový tréner bude pravdepodobne potrebovať dve celé sezóny na to, aby vybudoval káder podľa svojich predstáv. Potom ho môžeme posudzovať. Chelsea bude mať túto sezónu pravdepodobne určite komplikácie, avšak to nie je dôvod na to, aby prišiel opäť nový tréner.”


Ruud Gullit začal svoju hráčsku kariéru v HFC Haarlem, z kadiaľ neskôr prešiel pod krídla Feyenoordu Rotterdam. V roku 1985 prestúpil za 1,5 milióna frankov (400 tisíc libier) do veľmi známeho PSV Eindhoven. V roku 1997 si ho vtedajší tréner AC Milána Silvio Berlusconi kúpil za 18 miliónov frankov (6 miliónov libier). Za „rossoneri“ odohral celkovo 179 zápasov, počas ktorých nastrieľal 59 gólov. Dva roky pôsobil aj v Sampdórií Janov,  kde nastrieľal 25 gólov. Vo veku 36 rokov prestúpil do spomínaného Chelsea FC a na Stamford Bridge ukončil svoju aktívnu kariéru. Paradoxom je, že už počas pôsobenia v Chelsea ako hráč bol zároveň aj trénerom. Počas svojej bohatej kariéry strelil krásnych 175 gólov.