Main Content

Koniec kontroverzných osláv v Caroline!

piatok, 29. marec 2019 10:04 | Autor: Marek Ďaďo

oslavy hráčov Caroliny
oslavy hráčov Caroliny | zdroj: YouTube

Hráči Caroliny Hurricanes v tejto sezóne vzbudzovali rozruch. Ich výkony sú na tamojšie pomery viac ako uspokojivé, no my teraz hovoríme o ich pozápasových oslavách na domácom štadióne, ktoré spôsobili poriadnu dávku kontroverzie. Teraz je však všetkým debatám koniec.

Kapitán Hurricanes, Justin Williams, na svoj twitterový účet napísal, že po nočnom zápase s Washingtonom (ten Carolina prehrala pomerom 2:3) bude koniec oslavám, ktoré v tejto sezóne vzbudili diskusie a notnú dávku kontroverzie. „Bez ohľadu na dnešný výsledok, toto bude naša posledná „storm surge“ (názov oslavy) v tejto sezóne,“ cituje Williamsa portál USA Today.

V Caroline sme opäť vytvorili rozruch, ale vieme, že sme to urobili po výhrach keď sme hrali jeden pre druhého. Sú pred nami veľké zápasy,“ pokračoval kapitán Canes. Zaujímavé oslavy Hurricanes sa začali v tejto sezóne a ich účelom predovšetkým bolo, aby povzbudili umierajúcu fanúšikovskú základňu. Podarilo sa im to spôsobom, aký sa v NHL vidí iba zriedka.

Na adresu organizácie z Caroliny sa valili zmiešané vyjadrenia - niektoré boli pozitívne, iné zas ostro kritizovali takéto správanie hráčov na profesionálnej úrovni. Nemusíte byť zrovna fanúšikmi týchto osláv, ale treba uznať, že to bol zo strany Hurricanes múdry ťah. Ako povedal samotný Williams, podarilo sa im stabilizovať ich základňu fanúšikov, dalo to tímu víťaznú morálku a získali si pozornosť celého hokejového sveta.

Carolina sa momentálne nachádza na 7. priečke v tabuľke východnej konferencie a má tak prvú divokú kartu, ktorá zabezpečuje účasť play off. Canes sa tak pomerne úspešne dokázali dostať z biedy, v ktorej sa mužstvo predtým nachádzalo. Účasť vo vyraďovacej časti nie je stále istá a počas nadchádzajúcich stretnutí sa tabuľke ešte môže všeličo pozmeniť.

V hre je aj Montreal, ktorého dres oblieka Tomáš Tatar. Canadiens budú do posledného kola bojovať o miestenku do play off práve s Carolinou a s ModrokabátnikmiColumbusu.