Main Content

Černák sa pri bitke s jedným z najnenávidenejších mužov NHL zranil

nedeľa, 31. marec 2019 10:45 | Autor: Marek Ďaďo

Erik Černák a Tom Wilson
Erik Černák a Tom Wilson | zdroj: TASR

V nočnom zápase medzi Tampou Bay a Washingtonom sa udialo to, k čomu sa schyľovalo v posledných vzájomných stretnutiach týchto gigantov. Slovenský zadák Erik Černák zhodil rukavice a pustil sa do pästnej výmeny s jedným z najnenávidenejších mužov NHL. 

V minulých stretnutiach medzi LightningCapitals sme boli svedkami rôznych podpichovaní medzi našim Erikom ČernákomTomom Wilsonom. Aj keď to už občas vyzeralo, že obaja zhodia rukavice, nakoniec sa tak nestalo. Niektorými fanúšikmi očakávaná chvíľa prišla až v 12. minúte13. sekunde tretej tretiny nočného zápasu, ktorý nakoniec ovládol Washington pomerom 6:3.

Slovenský zadák sa pustil do pästného súboja s hráčom, ktorý je svojimi bitkárskymi schopnosťami známy naprieč celou NHL. Nutno dodať, že si tieto bitky užíva. Černák nezačal vôbec zle a rozhodne sa nemá za čo hanbiť, ale predsa len skúsenejší Wilson bol nad jeho sily. Bohužiaľ, mladý Slovák v tejto zaujímavej výmene pravdepodobne utrpel zlomeninu nosa.

Zatiaľ čo Wilson po súboji putoval na trestnú lavicu, Černák si to namieril priamo do šatne a v zápase sa už neukázal. Našťastie pre fanúšikov Tampy, a samozrejme aj slovenského hokeja, Erikove zranenie by nemalo byť vážne. „Bude v poriadku,“ cituje portál CBC Sports trénera Jona Coopera.

Lightning v skorších minútach zápasu už prišli o hviezdneho obrancu Victora Hedmana, ktorý utrpel zranenie v hornej časti tela a jeho stav si bude pred ďalšími duelmi vyžadovať vyhodnotenie. Černák by mal byť svojmu mužstvu k dispozícii už v najbližšom stretnutí, v ktorom sa Blesky postavia Ottawe.