Main Content

NBA: Lakers aj s Bryantom a Bynumom

sobota, 17. apríl 2010 16:53 | Autor: TASR

Dobrá správa pre tréner basketbalistov tímu zámorskej NBA Los Angeles Lakers Phila Jacksona - v nedeľňajšom úvodnom zápase štvrťfinále play-off Východnej konferencie s Oklahomou Thunder už môže počítať aj so službami rozohrávača Kobeho Bryanta a pivota Andrewa Bynuma.

Lakers vstupujú do vyraďovacej fázy ako najlepší tím východu, no v posledných 11 zápasoch prehrali sedemkrát. "Boli sme z toho trochu frustrovaní, ale teraz sa chceme vrátiť na dobrú cestu. Musíme sa dať dokopy a robiť ďalej svoju prácu," uviedol španielsky hráč Pau Gasol. Bryanta trápili v uplynulom období problémy s pravým kolenom, dokonca utrpel zlomeninu prsta na pravej ruke. "Som presvedčený, že bude hrať aj cez bolesť. Kobe je toho schopný ako mnoho iných chlapcov NBA," poznamenal tréner Oklahomy Scott Brooks. Bynum zase vynechal trinásť zápasov pre problémy s pravou achilovkou. "Cítim sa celkom dobre. Je dobré byť späť v hre," skonštatoval Bryant. "Verím, že sa rýchlo dostanem do zápasovej kondície a budem efektívny," dodal Bynum. Či práve on nastúpi, rozhodne tréner Jackson po rozhovoroch s lekármi v sobotu.

Bez ohľadu na to, kto za Lakers nastúpi, Oklahoma bude v súboji s tímom z Los Angeles outsiderom. "Sú úradujúci šampióni. V mužstve majú aj pri zraneniach opôr množstvo individualít," doplnil tréner Thunder Scott Brooks. "Samozrejme, cítiť určité napätie v kabíne. My však chceme postúpiť ďalej. Máme za sebou horšie obdobie, ale veríme, že sa nám to podarí," kontroval Jackson.