Main Content

Letné plány Interu Miláno: Prídu Conte a Lukaku?

nedeľa, 7. apríl 2019 10:09 | Autor: Jakub Vaverka

Antonio Conte, Romelu Lukaku, Inter Miláno
Antonio Conte, Romelu Lukaku, Inter Miláno | zdroj: TASR

Inter Miláno nie je spokojný s priebehom aktuálneho ročníka a kluboví šéfovia už plánujú letné transferové ťahy. Milánčania majú v talóne niekoľko ťahov, ktoré môžu verejnosti vyraziť dych.

Inter Miláno je v Serie A aktuálne tretí, pričom v závere ročníka bude silno bojovať o Ligu majstrov s AC Miláno, Atalantou Bergamo a AS Rím. Čierno-modrí ale cítia, že majú na viac, čo je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa hovorí o možných letných ťahoch tohto celku zo San Sira.

„Novým trénerom Interu Miláno by sa v lete mohol stať Antonio Conte,“ hlása futbalový portál Football Italia. Conte je od konca svojej anabázy v Chelsea stále bez práce, pričom s Interom bol spájaný aj José Mourinho, ale Portugalčan by mal nakoniec zamieriť do Ligue 1 alebo do Bundesligy. Conte by nahradil svojho krajana Luciana Spallettiho.

„S novým trénerom by mohol prísť aj nový útočník,“ tvrdia talianski novinári. „Mal by ním byť Belgičan Romelu Lukaku, ktorý nie je spokojný v Manchestri United.“ Lukaku bol spájaný s transferom do Serie A už počas minulého roka, keď ho mal sledovať Juventus Turín. Belgický kanonier sa ale rozhodol ostať v Premier League.

„Vidí možnosť v hraní vo viacerých kluboch vo viacerých krajinách. Chcel by vyhrať trofeje a povedať svojím deťom, že vyhrával vo viacerých štátoch. Chcel by zanechať odkaz, že bol naozaj dobrým hráčom. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Aktuálne je to otvorené. Nechceme o tom diskutovať, pretože sezóna je v rozhodujúcej fáze,“ povedal o možnosti prestupu agent Romelua Lukakua Federico Pastorello, ktorého citoval The Sun.

Klub sa začína pripravovať na to, že v lete odíde Argentínčan Mauro Icardi, pričom Romelu Lukaku by bol priam ideálnou náhradou. Okrem toho sú čierno-modrí pripravení zabojovať o zotrvanie slovenského stopéra Milana Škriniara, ktorý patrí medzi kľúčových hráčov mužstva.