Main Content

McDavid sa rozhovoril o zranení ohrozujúcom jeho účasť na MS

pondelok, 8. apríl 2019 10:00 | Autor: Marek Ďaďo

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

Šance, že sa hviezdny Connor McDavid objaví na májových majstrovstvách sveta sa po poslednom zápase základnej časti NHL výrazne znížili po tom, čo sa mu počas druhej tretiny  privodilo nepríjemné zranenie. Hviezdny Kanaďan sa neskôr rozhovoril o situácii, kedy sa podľa jeho slov doslova bál stúpiť na nohu.

Klasická situácia - Connor McDavid sa raketovým tempo rúti z boku na bránku CalgaryFlames. Zabrániť sa mu v tom snaží momentálne jeden z najlepších bekov sveta, MarkGiordano, ktorý hviezdu Edmontonu vcelku nešťastne podrazil. McDavid vo vysokej rýchlosti  naráža do tyčky a následne sa nedokáže postaviť z ľadu.

„Bál som sa vôbec postaviť, myslel som, že nemám nohu. Aby som bol úprimný, keď som sedel na ľade, mal som pocit, že ju mám rozdelenú na dva kusy,“ cituje McDavida portál Global News. Ako sa neskôr ukázalo, kosť v Connorovej nohe je našťastie v poriadku.

Novinári sa generačnej hviezdy okamžite spýtali, či toto zranenie pre neho znamená zmenu štýlu hry. „Zaplatili mi 100 miliónov dolárov, aby som hral svoju hru. Súčasťou tejto hry je obchádzanie protihráčov z boku a smerovanie na bránku. Musel by som vrátiť peniaze, keby som to prestal robiť,“ zareagoval McDavid sympaticky. 

Pre Edmonton to bola zase rozporuplná sezóna - skončili 11 bodov za posledným postupovým miestom do play off a iba tak sa to hemží otázkami, či by Connor nechcel radšej hrávať v inom mužstve. „Chcem byť tu. Keby som nechcel, nepodpísal by som 8-ročnú zmluvu.“

McDavid tak dal jasne najavo, že svoju budúcnosť vidí v organizácii Oilers. Na záver ešte dodáme, že Connor „McJesus“ je skutočný charakter. Že ide o veľkého hráča dokázal aj vo vyjadrení na adresu Marka Giordana, ktorý ho v zápase zranil: „Nemôžem viniť Giordana. Chcel získať puk.“