Main Content

Guardiola má pochopenie pre Krkićovo sklamanie z Barcelony

nedeľa, 16. október 2011 15:31 | Autor: Peter Ligas

Guardiola má pochopenie pre Krkićovo sklamanie z Barcelony
Guardiola má pochopenie pre Krkićovo sklamanie z Barcelony | zdroj: Peter Ligas pre sport7.sk, foto SITA

40 ročný kormidelník Barcelony ponúkol svoju verziu udalostí, ktoré predchádzali odchodu mladého útočníka na Apeninský polostrov.



Mladík sa prednedávnom vyjadril, že by sa do Barcelony už nikdy nevrátil. Ako dôvod uviedol to, že Guardiola mu nedal nikdy šancu naozaj zažiariť. Narážal pri tom hlavne na minuloročné finále Ligy majstrov,  kde ostal sedieť len na lavičke náhradníkov.

Bojan opustil Barcelonu dva mesiace po ich famóznom víťazstve 3-1 vo Wembley a pripojil sa k tímu Serie A AS Rím. Počiatočná čiastka za prestup činila 12 miliónov eur a spolu so sklamaním z neúčasti v tomto zápase si Bojan odniesol do Ríma aj pošramotené vzťahy s manažérom Blaugranas. Ten sa však v poslednej dobre začal cítiť čiastočne zodpovedný za frustráciu, ktorú mladej hviezde spôsobil a začal s Bojanom súcitiť. Na upokojenie vzťahov vydal Guardiloa vyhlásenie pre médiá, ktoré by mohlo pomôcť k urovnaniu vzťahov týchto dvoch.

„Bojan urobil všetko pre to aby nám pomohol. Mám na neho dobré spomienky a chápem jeho sklamanie. Tiež som hrával futbal a viem sa vžiť do jeho kože. On je však stále mladý, perspektívny hráč a do dvoch rokov bude spať u nás. Teraz má čas na to aby sa ukázal, že sa môže vrátiť do nášho klubu,“ povedal Guardiola novinárom.

„Prial by som si aby som mu pomohol viac no nemohol som. Sám seba sa teraz pýtam kde sa stala chyba. Ak budem trénerom tohto tímu, stále sa môže vrátiť. Potrebujem však istotu že môže byť hráčom Barcelony na dôstojnej úrovni. Bojan má pred sebou svetlú budúcnosť a jeho úspech záleží len a len na ňom,“ zakončil Gaurdiola.